Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αίτημα για δανεισμό από τη Μόσχα κατέθεσε η Λευκωσία

Αίτημα για δανεισμό από τη Μόσχα κατέθεσε η Λευκωσία


Η Κύπρος χρειάζεται κονδύλια ισοδύναμα με το 10% του ΑΕΠ για τη διάσωση μίας τράπεζας

 

Η Κύπρος κατέθεσε «πολιτικό» αίτημα για διμερή σύναψη δανείου με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα μια υψηλόβαθμη κυπριακή πηγή που δεν κατονομάζεται στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ωστόσο Ρώσος αξιωματούχος είπε πως η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει τέτοιου είδους αίτημα.

Η Κύπρος χρειάζεται κονδύλια ισοδύναμα με το 10% του ΑΕΠ της για τη διάσωση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας ως τις 30 Ιουνίου, με τις πιθανές χρηματοοικονομικές λύσεις που εξετάζονται να αφορούν είτε την προσφυγή στους μηχανισμούς δανεισμού της ΕΕ, είτε τη σύναψη δανείου από τη Ρωσία, είτε τον συνδυασμό τους.


«Μία πολιτική προσέγγιση έχει γίνει με τη Ρωσία και αναμένουμε την απάντηση», τόνισε στο Ρόιτερς το μη κατονομαζόμενο στέλεχος της κυπριακής κυβέρνησης.


Ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ είχε δηλώσει νωρίτερα προς δημοσιογράφους πως δεν έχει λάβει κανενός είδους αίτημα για διμερές δάνειο στην Κύπρο, η οποία φιλοξενεί πολυάριθμές ρωσικές εταιρείες και τράπεζες.


«Καταθέσαμε αίτημα σε πολιτικό επίπεδο, μία αίτηση έχει γίνει, δεν χωρεί αμφιβολία περί τούτου», δήλωσε ο Κύπριος αξιωματούχος, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.


Δεν υπήρξε απάντηση σε κλήσεις του ΑΜΠΕ για να επιβεβαιωθεί η είδηση από τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης μέχρι στιγμής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου