Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

STOURNARAS ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Για τον κίνδυνο να χάσει η Ελλάδα σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Συνοχής, προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Ι. Στουρνάρας, εκπροσωπώντας την ελληνική…
κυβέρνηση στη συνάντηση «Φίλων της Συνοχής», στο Βουκουρέστι.
Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020, με στόχο να υπάρξει συντονισμός θέσεων, υπέρ της επαρκούς χρηματοδότησης της Πολιτικής Συνοχής, εν όψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.
Όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, στη συνάντηση θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το Ταμείο Συνοχής και γενικά για τα Διαρθρωτικά Ταμεία της περιόδου 2014-2020. «Υπάρχει μια τεχνική δυσκολία, επειδή η Eurostat έχει στοιχεία για τις περιφέρειες μόνο μέχρι το 2008», εξήγησε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι εάν κριθεί η Ελλάδα με στοιχεία του 2008, τότε θα θεωρηθεί πλούσια χώρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει σημαντικούς πόρους. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να αλλάξει η μεθοδολογία, προκειμένου να λάβει υπόψη τη μεγάλη απώλεια σε όρους Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της περιόδου 2008- 2012, που εκτιμάται σε 20%.

gr-news.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου