Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Βενιζέλος συζητά με βουλευτές για την κυβέρνηση





Πυρετός συναντήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με κορυφαία στελέχη του κόμματος και βουλευτές από όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για τις απόψεις των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας σχετικά με την στάση που θα πρέπει να κρατήσει το κόμμα στον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και εν όψει του Συνεδρίου της 3ης Σεπτεμβρίου.

Ορισμένοι από όσους τον συνάντησαν κατάλαβαν ότι ο πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να συμμετέχουν πρώην υπουργοί ή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία και την Δημοκρατική Αριστερά.


Η κατεύθυνση που σκέφτεται να προωθήσει ο κ. Βενιζέλος είναι αυτή της λύσης των πρώην βουλευτών ή  τεχνοκρατών, οι οποίοι θα ανήκουν στο περιβάλλον επιρροής του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμάται ότι στην παρούσα φάση, ο κ. Βενιζέλος δεν επιθυμεί να εκτεθεί το ΠΑΣΟΚ σε μια νέακυβερνητική εμπειρία.


Με αυτή την άποψη διαφωνούν πολλά από τα κορυφαία στελέχη της Ιπποκράτους. Πρώην υπουργοί εισηγούνται ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να παίζει με τον «πάγκο» του, αλλά με τα πρώτα ονόματα.


Σε αυτό το πλαίσιο παραμένει ενεργή η πρόταση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είχε υποστηρίξει την ανάγκη σύστασης συμβουλίου εθνικής υποστήριξης, το οποίο θα εδρεύει στις Βρυξέλλες και θα έχει τεχνοκρατικό περιχεόμενο.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου