Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η ώρα των "ελαφρών" βαρών

Η ώρα των "ελαφρών" βαρώνΣτην σημερινη μέρα θα απολαύσουμε την προσπάθεια των ελληνικών διπλών,


ο λόγος για τα χρυσά μας κορίτσια Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου που δικαιολογημένα με τις εμφανίσεις που μας έχουν συνηθίσει άλλωστε θα αγωνιστούν στην 2η σειρά των προκριματικών στις 12.50 με σκοπό τους μια απο τις 2 πρώτες θέσεις που θα τις οδηγήσουν στον Ημιτελικο του διπλού σκίφ ελαφρων βαρών γυναικών την Πέμπτη 2/8 αλλιώς θα πρέπει να ξαναδώσουν την μάχη τους την Τρίτη 31/7 στον επαναληπτικό.
Στην 2η σειρά των προκριματικών θα αγωνιστούν στην 2η διαδρομή, στην σειρά τους θα είναι τα πληρώματα της Ολλανδίας,  Αυστραλίας,Βραζιλίας, Αμερικής και Καναδά.

Τα χρυσά κοριτσια που βραβεύτηκαν ως το καλύτερο γυναικείο πλήρωμα στον κόσμο για το 2011  συνεχίζουν το σερί των συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Αγώνισμα του Διπλου Σκίφ Ελ.Βαρών Γυναικών απο τους Αγώνες της Ατλάντα το 1996 οποτε και εισήχθη η ελαφριά κατηγορία στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Για να θυμηθούμε την ιστορία το 1996 όπως και το 2000 ήταν η Χρύσα Μπισκιτζή με την Αγγελική Γκρέμου, το 2004 ήταν η Χρύσα Μπισκιτζή με την Μαρία Σακελλαρίδου ενώ το 2008 στο Πεκίνο ήταν η Αλέξάνδρα Τσιάβου με την Χρύσα Μπισκιτζή. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου πηραν το εισιτήριο τους κερδίζοντας με άνεση το Χρυσο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Bled.

Στην συνέχεια στις 13.30 το έτερο διπλό ελαφρύ με τους Λευτέρη Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδανή στην 3η Προκριματική σειρά θα αγωνιστεί για τις δύο πρώτες θέσεις που θα τους δώσουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς την Τετάρτη 1/8-Πέμπτη 2/8 αλλιώς θα ξαναπροσπαθήσουν την Τρίτη 31/7. Στην σειρά τους θά ξεκινήσουν απο την 3η διαδρομή και έχουν αντιπάλους την Δανία, Ουγγαρία, Κούβα και Νορβηγία.

Το 1996 στην Ατλάντα ήταν ο Γιάννης Κουρκουρίκης, το 2000 στο Σύδνευ ήταν πάλι ο Παναγιώτης Μηλιώτης, το 2004 ήταν η σειρά του Νίκου Σκιαθίτη ενώ το 2008 ο Δημήτρης Μούγιος με μόνιμο παρονομαστή τον Βασίλη Πολύμερο. Ο Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής με την δεύτερη θέση που κατέλαβαν στον μικρό τελικό του αγωνίσματος στο Bled πήραν το εισιτήριο για να συνεχίσουν αυτο το σερί με πέντε Ολυμπιαδες, πέντε συνεχόμενες παρουσίες στο Διπλό Ελ. Βαρών Ανδρών
tokoupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου