Τα φαλάφελ είναι δημοφιλές ανατολίτικο φαγητό του «δρόμου», το οποίο παρασκευάζεται από ρεβίθια και μπαχαρικά και τηγανίζεται σε καυτό λάδι εν είδει κεφτέδων, και παρασκευάζεται σε διάφορες χώρες αποτελώντας ένα από τα πλέον λαχταριστά μεζεδάκια στις κουζίνες του κόσμου.
Μια ομάδα Ιορδανών σεφ παρασκεύασε στο ξενοδοχείο «Landmark» στο Αμμάν το μεγαλύτερο φαλάφελ στον κόσμο, το οποίο ζυγίζει 74,75 κιλά, καταλαμβάνοντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Ο «χορταστικός» ρεβιθοκεφτές περιέχει 80 κιλά ρεβύθια, 5 κιλά κρεμμύδια και 2 κιλά φρέσκο μαϊντανό και κόλιαντρο, ενώ για να τηγανιστεί χρειάστηκαν 350 λίτρα ελαιόλαδο και ένα τεράστιο τηγάνι!
Οι σεφ χρειάστηκαν 25 λεπτά για να τηγανίσουν τη γιγαντιαία έκδοση του δημοφιλούς σνακ της Μέσης Ανατολής, το οποίο αργότερα «χόρτασε» την πείνα 600 και πλέον πεινασμένων θεατών.
perierga.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου