Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ολόκληρη γειτονιά ζει κάτω από το δρόμο!

perierga.gr - Η ζωή κάτω από τον αυτοκινητόδρομο!Οι κάτοικοι στις πόλεις του κόσμου έχουν μάθει να ζουν με όλα τα είδη των θορύβων που υπάρχουν σε μια μεγαλούπολη, 


αλλά σε μια κινέζικη μητρόπολη οι οικογένειες αναγκάζονται να κοιμούνται καθημερινά βάζοντας… βαμβάκι στα αυτιά τους! Ορισμένοι από τους κατοίκους της πόλης Guiyang βρέθηκαν να ζουν ακριβώς κάτω από έναν αυτοκινητόδρομο, ο οποίος κατασκευάστηκε λίγα μόλις μέτρα πάνω από σαλόνια και τα υπνοδωμάτιά τους.
perierga.gr - Η ζωή κάτω από τον αυτοκινητόδρομο!
Η γέφυρα Shuikousi ολοκληρώθηκε το Μάιο του 1997 και περίπου 10 κτίρια χτίστηκαν από κάτω της δύο χρόνια αργότερα, ως κατοικίες χαμηλού ενοικίου για φτωχές οικογένειες, στα πλαίσια ενός ευνοϊκού στεγαστικού προγράμματος της κινεζικής κυβέρνησης. Αλλά αντί πεζών, που ήταν αρχικά στο πρόγραμμα να χρησιμοποιούν τη γέφυρα, για πολλά χρόνια τα δωμάτια «έτρεμαν» από αυτοκίνητα και βαριά φορτηγά που περνούσαν διαρκώς με μεγάλη ταχύτητα το δρόμο.
perierga.gr - Η ζωή κάτω από τον αυτοκινητόδρομο!
«Είμαστε τόσο συνηθισμένοι στο… τρέμουλο που δεν καταλάβαμε καν το σεισμό του 2008 στην κοντινή πόλη Wenchuan, παρά το γεγονός ότι κουνήθηκε ολόκληρη η πόλη μας. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να προσαρμοστούμε στο θόρυβο και στο ταρακούνημα, αλλά τώρα πια συνηθίσαμε», λέει χαρακτηριστικά ένας κάτοικος. Ο θόρυβος περιορίστηκε κάπως από το Σεπτέμβριο του 2009, όταν οι Αρχές της πόλης Guiyang απαγόρευσαν τη διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, διευκολύνοντας κατά πολύ τη διαβίωση των κατοίκων.
perierga.gr - Η ζωή κάτω από τον αυτοκινητόδρομο!
Αν και δεν είναι ασυνήθιστο για την Κίνα, άνθρωποι να ζουν κάτω από γέφυρες, τρένα να περνούν μέσα από γειτονιές και πολυσύχναστες αγορές, με το θόρυβο να ξεπερνά κατά πολύ τα επιτρεπτά και ανθρωπίνως ανεκτά όρια, παρόλα αυτά οι ωτοασπίδες είναι απαραίτητο «αξεσουάρ» για να μπορέσει να κοιμηθεί κάποιος το βράδυ κάτω από τη γέφυρα Shuikousi! Και αν τα καταφέρει! Άσε που οι δουλειές των ψυχιάτρων έχουν αυξηθεί κατακόφυφα! Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!
perierga.gr - Η ζωή κάτω από τον αυτοκινητόδρομο!
perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου