Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαρονάδα με θαλασσινά

Μακαρονάδα με θαλασσινάΕύκολη συνταγή για μακαρόνια με θαλασσινά: γαρίδες, καλαμαράκια, σουπιές και ότι άλλο υπάρχει στο ψυγείο μας. 

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά 
Συνταγή για: 5 μερίδες 
Υλικά συνταγής: 
Ελαιόλαδο3 κουταλιές 
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μέτριο 
Κομμένη κύβους πιπεριά1 κόκκινη ή κίτρινη 
Ψιλοκομμένο σκόρδο2 σκελίδες 
Ψιλοκομμένη ντομάτα1000 γρ. (ή 2 κονκασέ) 
Κομμένες ροδέλες σουπιές2 μικρές 
Κομμένα ροδέλες καλαμάρια3 μέτρια 
Λευκό κρασί1/3 κούπας 
Καθαρισμένες γαρίδες400 γρ. 
Ξερό βασιλικό2 κουταλάκια 
Ξερή ρίγανη1/2 κουταλάκι 
Ξερό θυμάρι1/2 κουταλάκι 
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρηόσο σας αρέσει 
Ψιλοκομμένο μαϊντανό3 - 4 κουταλιές 
Σπαγγέτι500 γρ. 

Οδηγίες: 
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Μαγειρεύετε 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην μαυρίσει το σκόρδο.
2. προσθέτετε τις σουπιές και τα καλαμαράκια και τα μαγειρεύετε μερικά λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτετε τις ντομάτες, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3. Προσθέτετε τις γαρίδες και συνεχίζετε να μαγειρεύετε 5 - 6 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε το μαϊντανό και σβήνετε τη φωτιά.
4. Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε, ανακατεύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου