Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικο αρνακι με κριθαρακι


Υλικά:για 6 άτομα


1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό ψαχνό αρνίσιο κρέας, (σπάλα ξεκοκαλισμένη), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
4 φιλέτα αντσούγιας
400 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
500ml έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
200γραμ. κριθαράκι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
Ελληνικό γιαούρτι (προαιρετικά)
Αραβικές πίτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε και αυτά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα φιλέτα αντσούγιας και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, και το ζωμό, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για δύο ώρες.
Προσθέτουμε και το κριθαράκι και το αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 20 λεπτά.
Τέλος, προσθέστε το ξύδι και τα φρέσκα μυρωδικά.
Σερβίρουμε το φαγητό μας συνοδεύοντάς το με μία κουταλιά ελληνικό γιαούρτι και μία ψημένη αραβική πίτα, και πασπαλίζοντάς το με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου