Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Λιγκ Τρόφι: Πρώτος γύρος (Preview)

010794703158300Ανοίγει η αυλαία του Λιγκ Τρόφι με τα 15 από τα 16 παιχνίδια να διεξάγονται σήμερα. Ο θεσμός χαρακτηρίζεται για τα πολλά τοπικά ντέρμπι εξαιτίας του τρόπου διεξαγωγής της κλήρωσης, μιας και οι ομάδες τοποθετούνται σε γκρουπ με βάση τη γεωγραφική τους τοποθεσία.
Δείτε και το αφιέρωμα του thisisengland.gr για να ενημερωθείτε αναλυτικά για την διοργάνωση.


Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι το Τσέστερφιλντ – Ολνταμ με τις δύο ομάδες να συγκρούονται στο ριμέικ του περσινού τελικού της βόρειας περιφέρειας. Τηλεοπτική είναι η αναμέτρηση της Πόρτσμουθ, των πολλών οικονομικών προβλημάτων με την Μπόρνμουθ, σε αναμέτρηση ομάδων από τη νότια ακτή της Αγγλίας, χωρίς όμως αντιπαλότητα.

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν τα τοπικά ντέρμπι. Συγκεκριμένα, η Ρόδεραμ αντιμετωπίζει την Γιορκ, ομάδες από το Βόριο και το Νότιο τμήμα του Γιόρκσαϊρ, η Άκρινγκτον φιλοξενεί τη Μόρκαμ σε μικρό ντέρμπι του Λάνκασαϊρ, ενώ αντίστοιχα η Κόβεντρι, η οποία ακόμα ψάχνει προπονητή, αντιμετωπίζει την Μπέρτον σε αναμέτρηση από τα Μίντλαντς, χωρίς όμως αντιπαλότητα μιας και δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Γειτονικό ντέρμπι για Κρόουλι και Τζίλιγχαμ, ενώ αναμέτρηση με αντιπαλότητα είναι αυτή της Μπρίστολ Ρόβερς με τη Γέοβιλ. Παρόλα αυτά, οι «πειρατές» του Μπρίστολ, έχουν ως κύριους εχθρούς τις Μπριστολ Σίτι και Σουίντον, με την Γέοβιλ να έχει ως πρώτη στην… ιεραρχία των αντιπάλων της την Χέρεφορντ.

Αγώνας με μικρότερη αντιπαλότητα είναι αυτός μεταξύ Νορθάμπτον και ΜΚ Ντονς, ενώ το μεγάλο ντέρμπι του πρώτου γύρου είναι αναμφισβήτητα αυτό μεταξύ Σουίντον και Όξφορντ το οποίο όμως διεξάγεται την Τετάρτη και κλείνει ουσιαστικά την πρώτη φάση.

 

Aναλυτικά τα παιχνίδια:
Tσέστερφιλντ – Όλνταμ 21.00

Πορτ Βέιλ – Τρανμίρ 21.15

Έξετερ – Όλντερσοτ 21.15

Ρότσντειλ – Φλίτγουντ Τάουν 21.30

Ρόδεραμ – Γιορκ 21.30

Καρλάιλ – Πρέστον 21.45

Άκρινγκτον – Μόρκαμ 21.45

Κόβεντρι – Μπέρτον 21.45

Σκάνθορπ – Νότς Κάουντι 21.45

Μπρίστολ Ρόβερς – Γέοβιλ 21.45

Πόρτσμουθ – Μπόρνμουθ 21.45 - τηλεοπτικό

Ντάγκεναμ – Στίβενειτζ 21.45

Κρόουλι – Τζίλιγχαμ 21.45

Νορθάμπτον – ΜΚ Ντόνς 21.45

Σάουθεντ – Γουίμπλεντον 21.45

Όξφορντ – Σουίντον 21.45

Κώστας Καραγιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου