Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Το πιο λεπτομερές αντίγραφο του Νεάντερταλ

perierga.gr - Δημιουργήθηκε το πρώτο πιστό αντίγραφο του ΝεάντερταλΜια ομάδα επιστημόνων από διάφορα σημεία του κόσμου ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο από έναν σκελετό που ανακαλύφθηκε πριν από έναν αιώνα στη Γαλλία, και πιστεύεται ότι ανήκε στον άνθρωπο του Νεάντερταλ. 


Πιο συγκεκριμένα, το 1909 οι ανασκαφές που έγιναν στο σπήλαιο La Ferrassie στην Dordogne έφεραν στο φως τα οστά μιας ομάδας ανθρώπων, τα χαρακτηριστικά των οποίων ήταν πολύ κοντά σε αυτά των Νεάντερταλ. Ένας από τους καλύτερα διατηρημένους σκελετούς ανήκε σε ενήλικα άρρενα και έλαβε από τους επιστήμονες την ονομασία «La Ferrassie 1″.
perierga.gr - Δημιουργήθηκε το πρώτο πιστό αντίγραφο του Νεάντερταλ
«Είναι μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν σχετικά με τον άνθρωπο του Νεάντερταλ, τον πιο κοντινό προϊστορικό μας πρόγονο», αναφέρουν οι ανθρωπολόγοι στη νέα τηλεοπτική σειρά του BBC εν ονόματι «Προϊστορική Αυτοψία», που προβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες. Οι επιστήμονες πήραν τα οστά του σκελετού και τα μελέτησαν με προσοχή επί χρόνια με σκοπό να φτιάξουν ένα λεπτομερές αντίγραφο του προϊστορικού ανθρώπου.
perierga.gr - Δημιουργήθηκε το πρώτο πιστό αντίγραφο του Νεάντερταλ
«Το κρανίο είναι το μεγαλύτερο και το πιο πλήρες που βρέθηκε ποτέ, ενώ τα οστά των ποδιών βρίσκονταν σε πολύ καλή κατάσταση, αποδεικνύοντας σε εμάς ότι ο άνθρωπος του Νεάντερταλ περπατούσε όρθιος και όχι με τη βοήθεια των χεριών του, όπως είχαν δειξει παλαιότερες μελέτες», συμπληρώνουν οι επιστήμονες.
perierga.gr - Δημιουργήθηκε το πρώτο πιστό αντίγραφο του Νεάντερταλ
«Μετά από δυόμισι μήνες σχολαστικής εργασίας, ο σκελετός La Ferrassie 1 ολοκληρώθηκε, λαμβάνοντας στη συνέχεια στοιχεία εξανθρωπισμού, όπως σάρκα, τρίχες κ.λπ.», λέει ο δρ Τζον Χοκς, ανθρωπολόγος από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. «Η εστίαση στα οστά δεν μας δίνει τη συνολική εικόνα που δημιουργείται όταν έχεις μπροστά σου έναν ολοκληρωμένο προϊστορικό άνθρωπο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και είναι το καλύτερο που υπάρχει μέχρι σήμερα».
perierga.gr - Δημιουργήθηκε το πρώτο πιστό αντίγραφο του Νεάντερταλ
perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου