Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Γυμνή» διαφήμιση απαγορεύτηκε αλλά για άλλο λόγο

«Γυμνή» διαφήμιση απαγορεύτηκε αλλά για άλλο λόγο

Δείτε το βίντεο και διαβάστε τις καταγγελίες και τα αντεπιχειρήματα της εταιρείας

Δείτε το βίντεο... 

Ο αγρότης που διαφημίζει ζαμπόν βρετανικής εταιρείας και όλοι οι πρωταγωνιστές της διαφήμισης εμφανίζονται γυμνοί. Ωστόσο η υπηρεσία Advertising Standards Authority, το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, δεν απαγόρευσε γι’ αυτό το λόγο τη διαφήμιση αλλά για έναν άλλο.

Η υπηρεσία δέχθηκε 371 καταγγελίες για την «προσβλητική» γύμνια ή για την ακαταλληλότητα της ώρας προβολής της διαφήμισης. Μόλις δέκα αμφισβητούσαν τον ισχυρισμό «το μοναδικό ζαμπόν της Βρετανίας με 100% φυσικά συστατικά» καθώς, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, πολλοί τοπικοί παραγωγοί έφτιαχναν επίσης ζαμπόν με 100% φυσικά υλικά ενώ τέσσερις διαφωνούσαν με τον όρο «φυσικός» καθώς, όπως υποστήριζαν οι καταγγέλλοντες, το προϊόν συμπεριλάμβανε επεξεργασία με πρωτεΐνη χοιρινού. 

Η παραγωγός εταιρεία Kerry Foods αντέκρουσε τις περισσότερες καταγγελίες και υπερασπίστηκε το γυμνό λέγοντας πως δεν υπήρχε διάθεση προσβολής ή σεξουαλικό περιεχόμενο αλλά χρησιμοποιήθηκε για να τονίσει τον αγνό χαρακτήρα του προϊόντος. Είχε επίσηςακλόνητα  επιχειρήματα για τη χρήση του όρου «φυσικός» αλλά και για τα «100% φυσικά συστατικά». 

Ωστόσο βάση δόθηκε σε μία άλλη καταγγελία: το προϊόν περιγράφεται ως «το μοναδικό ζαμπόν της Βρετανίας με 100% φυσικά συστατικά», αλλά η αρμόδια υπηρεσία θεώρησε πως αυτό μπορεί να παραπληροφορήσει το κοινό καθώς μοιάζει το ζαμπόν να είναι βρετανικής προέλευσης, κάτι όμως που δεν συμβαίνει.

Έτσι, η διαφήμιση απαγορεύτηκε. 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου