Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κοτοπουλο λεμονατο στη σχαρα


Υλικά:για 6 ατομα

6 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
4 λεμόνια, κομμένα στη μέση
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Για το ντρεσινγκ:
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Σφίγγουμε το χυμό από το λεμόνι σε μπολ και χτυπούμε ελαφρά το λάδι, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Χύνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο. Τοποθετούμε τα μισά λεμόνια ανάμεσα στα στήθη κοτόπουλου και σκεπάζουμε το ταψί καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και κατά διαστήματα βουρτσίζουμε με την μαρινάδα που έμεινε στο ταψί.
Αφαιρούμε από τη σχάρα και τοποθετούμε σε ένα πιάτο με φρέσκια χόρτα ή λαχανικά στον ατμό και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και κλαδάκια ρίγανης.
Για το βαλσάμικο ντρέσινγκ χτυπούμε ελαφρά το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύδι μαζί σε ένα μικρό μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε το ντρεσινγκ στα λαχανικά και το κοτόπουλο. Σερβίρετε αμέσως. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου