Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Εμφύτευση Κολλαγόνου

Εμφύτευση Κολλαγόνου
Πρόκειται για τοποθέτηση κολλαγόνου κάτω από τη ρυτίδα ή την ουλή. Επίσης για τη δημιουργία αισθησιακών χειλιών. Για το δυνάμωμα του εξασθενισμένου κολλαγόνου του δέρματός μας.

ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ;
Το κολλαγόνο είναι φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται παντού στο δέρμα μας. Είναι δηλαδή μια δομική ύλη που το στηρίζει και παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη μας εμφάνιση.
Το κολλαγόνο του ανθρώπινου δέρματος μοιάζει με το κολλαγόνο που βρίσκεται στο δέρμα ορισμένων ζώων.
Σαν αποτέλεσμα αυτής της ομοιότητας το ζωικό κολλαγόνο χρησιμοποιήθηκε πάνω από έναν αιώνα στα χειρουργικά ράμματα ενώ πρόσφατα οι καρδιακές βαλβίδες είναι επίσης φτιαγμένες από κολλαγόνο.
Το εναίσιμο εμφύτευμα κολλαγόνου έχει παρασκευαστεί από κολλαγόνο παρμένο από δέρμα μόσχων που έχει επεξεργαστεί και καθαριστεί τελείως.
Το υλικό είναι τόσο όμοιο με το δικό μας κολλαγόνο που αφομοιώνεται απόλυτα από το σώμα μας και γίνεται συμπληρωματικό μέρος του δέρματος μας.
ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ;
Η εμφύτευση γίνεται γρήγορα και σχετικά ανώδυνα από ειδικευμένο Δερματολόγο αφού πρώτα προηγηθεί ένα απλό τεστ ευαισθησίας στο χέρι για να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει ευαισθησία στο εναίσιμο κολλαγόνο. (99% των ατόμων που τους έκαναν τεστ δεν παρουσίασαν καμία απολύτως ευαισθησία στο υλικό).
Έτσι λοιπόν ο γιατρός ενίει μικρές ποσότητες κατευθείαν στις περιοχές όπου το κολλαγόνο του σώματος έχει εξασθενίσει με αποτέλεσμα οι ρυτίδες η οι ουλές να ανασηκώνονται στο ύψος του δέρματος γύρω από αυτές.
ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;
Οι διάφορες κρέμες που περιέχουν κολλαγόνο τοποθετούνται πάνω στο δέρμα και απλώς μαλακώνουν την επιφάνειά του.
Αντίθετα το εναίσιμο κολλαγόνο τοποθετείται λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Εκεί μπλέκεται με το εξασθενισμένο κολλαγόνο δυναμώνοντάς το από μέσα, αποκαθιστώντας και καλυτερεύοντας τη δομή του, χωρίς χειρουργική επέμβαση.
ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;
Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός στην ηλικία. Γυναίκες η άνδρες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν η να διατηρήσουν ένα υγιές δέρμα μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία.
ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ;
Αυτό εξαρτάται από την έκταση και το βάθος των ρυτίδων. Αν μιλάμε για τις συνηθισμένες ρυτίδες τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ;
Το εναίσιμο κολλαγόνο συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το κολλαγόνο του δέρματος και έτσι μειώνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.
Η διόρθωση όμως μπορεί να παραμείνει όπως έγινε στην αρχή χρησιμοποιώντας ελάχιστη ποσότητα κάθε έξι έως οκτώ μήνες.
Τελευταία έχει αποδειχθεί ότι με την ταυτόχρονη θεραπεία με πολωμένο φως το εναίσιμο κολλαγόνο μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτο για διπλάσιο χρονικό διάστημα.
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΕΤΑ ;
Το εναίσιμο κολλαγόνο άρχισε να χρησιμοποιείται από το 1976.
Έκτοτε περισσότεροι από 500000 άνθρωποι έκαναν θεραπεία με κολλαγόνο. Η εμφύτευση κολλαγόνου είναι πια σήμερα μια διαδικασία ρουτίνας που γίνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου χωρίς παρενέργειες.
ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Όσοι επιθυμούν να κάνουν βελτιωτικές εμφυτεύσεις το κάνουν σε διάστημα 8 έως 12 μηνών από την ημερομηνία της αρχικής εμφύτευσης.
Να ληφθεί όμως υπόψη ότι η ποσότητα του κολλαγόνου που θα χρησιμοποιηθεί για να κάνει πλήρη διόρθωση του κολλαγόνου θα είναι σημαντικά μικρότερη από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στην αρχική εμφύτευση.
ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ;
Το κολλαγόνο είναι αποτελεσματικό στην εξάλειψη ρυτίδων γύρω από τα χείλη, στις γωνίες των ματιών, στις εκφραστικές ρυτίδες, στις ρυτίδες μεταξύ των φρυδιών, στις ρυτίδες που σχηματίζονται στις γωνίες του στόματος.
Επίσης χρησιμοποιείται στις ουλές μετά από ακμή η τραυματισμούς για να καλυτερεύσει το αισθητικό αποτέλεσμα χειρουργικών επεμβάσεων η ακόμη για να δημιουργήσει μεγάλα και αισθησιακά χείλη.
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ;
Φυσικό επόμενο είναι ότι όσο νεότερος υποβάλλεται κανείς σε θεραπεία με κολλαγόνο τόσο πιο καλά αποτελέσματα θα έχει.
ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ;
Όταν η εμφύτευση γίνεται από ειδικό Δερματολόγο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την οποιαδήποτε παραμόρφωση.
Επίσης μετά λίγη ώρα από την εμφύτευση δεν υπάρχει κανένα εμφανές σημάδι στο σημείο που έγινε αυτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου