Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Oμελετα με ντοματα και βασιλικο του Jamie Oliver


Υλικά: για 4 άτομα


4 μικρά κομματάκια βούτυρο
8-12 μεγάλα αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
4 χούφτες κερασοντομάτες
8-12 κλαράκια βασιλικού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ σπάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε τις κερασοντομάτες στη μέση.
Μαδάμε τα φύλλα βασιλικού από τα κλαράκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο μικρό.
Βάλτε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις κερασοντομάτες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κατόπιν πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
Τα αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βάζουμε τα φύλλα βασιλικού.
Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και με κυκλικές κινήσεις φροντίζουμε έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού, γέρνοντας το τηγάνι από τη μία πλευρά στην άλλη για να πάει παντού το αυγό.
Όταν η ομελέτα ψηθεί στο κάτω μέρος, χρησιμοποιείστε μια σπάτουλα διπλώστε την ομελέτα στη μέση και τοποθετήστε την σε μια πιατέλα. Κόψτε την σε ανάλογες μερίδες.
Σερβίρετε τις ομελέτες ενόσω είναι ακόμα ζεστές. Καλή Όρεξη!

jamieoliver.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου