Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

“Σκάνε” τέσσερα σκάνδαλα που φέρνουν ανατροπές!

Η μπόχα που αναδίδεται μέσα από τέσσερα νέα σκάνδαλα αναμένεται να πνίξει στην κυριολεξία τη δημόσια ζωή και να προκαλέσει συνωστισμό στις σουίτες του ευαγούς ιδρύματος του Κορυδαλλού.

Η πρώτη καυτή υπόθεση αφορά στις μίζες που έδωσε η ΜΑΝ σε πολιτικούς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που εντοπίστηκαν με τη βοήθεια πάντα ξένων υπηρεσιών.
Τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο που θα προκαλέσουν πάταγο και βεβαίως θα εξαφανίσουν και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας του πολιτικού προσωπικού που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνουμε ότι η κάλυψη που διαθέτει ένας πρώην υπουργός που έχει άμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο μέσω παρένθετου προσώπου που κινούσε τους λογαριασμούς με το μαύρο χρήμα τινάχτηκε στον αέρα και σύντομα ο εν λόγω πρώην εθνοπατέρας θα κάνει παρέα στον σύντροφο Ακη.
Ανοίγουν οι λογαριασμοί του Τζόρτζ Χάλακ!
Το δεύτερο σκάνδαλο αφορά στις κινήσεις λογαριασμών του περιβόητου μεσάζοντα Τζορτζ Χάλακ που συνδέεται στενά με την οικογένεια Παπανδρέου.
Τόσο στενά που έκανε και τον οδηγό της Μαργαρίτας την οποία μετέφερε ο ίδιος από το πριβέ εστιατόριο της Ελληνοαμερικάνικης Ενωσης στο εξοχικό της στην Κόρινθο. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν χάσει τον ύπνο τους από τις ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα των λογαριασμών του Χάλακ.
Μόνο ο ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί γιατί στον Λίβανο η Χεζμπολάχ δεν παραλαμβάνει δικόγραφα ευρωπαϊκών υπηρεσιών, ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικότητες από τον νευραλγικό χώρο των εξοπλιστικών.
Αποκαλύψεις-φωτιά για τις μίζες με το C4i!
Το τρίτο σκάνδαλο αφορά στο C4I. Πρόκειται για το περιβόητο σύστημα ασφάλειας και επικοινωνιών των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ και βεβαίως κανείς δεν παραλάμβανε για να μην πάει φυλακή.
Ομως κάποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. συνέχιζαν να τροφοδοτούν τους λογαριασμούς της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο, ενώ μεγάλα ποσά κατέληξαν με το κόλπο της παροχής υπηρεσιών για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε λογαριασμούς αμερικανικών εταιρειών.
Το C4I χαρακτηρίζεται ένα από τα γιγαντιαία σκάνδαλα της αμαρτωλής περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων και αποκαλύπτει σε όλο το μεγαλείο του το μέγεθος της διαφθοράς των πολιτικών αλλά και των κρατικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.
Τα τεχνάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για να καταλήξει το έργο στην αμαρτωλή Ζίμενς και τα κόλπα για να εκταμιεύονται ποσά παρά το γεγονός ότι οι εργασίες δεν προχωρούσαν αξίζει να διδαχθούν στα πανεπιστήμια και να εκδοθούν σε τόμο με τίτλο «Οδηγός απάτης σε ένα διεφθαρμένο κράτος».
Το σκάνδαλο με το εξοπλιστικό πρόγραμμα “ΕΡΜΗΣ”!
Το τέταρτο σκάνδαλο αφορά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ, στο οποίο συνέβη το ακατόρθωτο.
Οι μίζες υπολογίζονται στο 40% του έργου, ξεπερνώντας και τις προμήθειες που «έπεσαν» για τα γνωστά μπαταρισμένα υποβρύχια.
Οι μίζες για το ΕΡΜΗΣ κινήθηκαν μέσα από ένα πολυδαίδαλο σχήμα υπεράκτιων εταιρειών αλλά και από εκτεταμένη φοροδιαφυγή μιας εισηγμένης στο ελληνικό χρηματιστήριο εταιρείας. Πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο αυτό εμφανίζονται γνωστά πολιτικά πρόσωπα οι απαραίτητοι υψηλόβαθμοι κρατικοί υπάλληλοι, και δύο βαριά ονόματα από τον χώρο των εξοπλισμών.
Εκτός από τα τέσσερα αυτά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διερεύνησης σκανδάλου, ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεύτερο μέρος με τις μίζες στα υποβρύχια που διακίνησε ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός μέσω της ΜΙΕ και της Φεροστάλτ, αλλά και η υπόθεση με τα ΑΠΑΤΣΙ και τον ρόλο που έπαιξε σύζυγος γνωστής κυρίας ιδιοκτήτριας εταιρείας πετρελαιοειδών.
 www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου