Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Φιλετο κοτοπουλο με αρωμα πορτοκαλι και τζιντζερ


Υλικά:για 4 ατομα


4 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκκαλα.
4 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες.
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι ή άλλο μακρύκοκκο ρύζι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το πράσινο κρεμμυδάκι, το χυμό πορτοκαλιού, την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το αλάτι, την κανέλα και το μαύρο πιπέρι.
Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα βαθύ μπολ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σφραγίζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-6 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, κρατώντας όμως τη μαρινάδα.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει, και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Ψήνουμε το κοτόπουλο για 20-30 περίπου λεπτά, ώσπου να ψηθεί και εσωτερικά, και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Σουρώνουμε τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί, και την σάλτσα που απομένει την ρίχνουμε μέσα στο βρασμένο ρύζι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ζεστό ρύζι, και συνοδεύουμε το φαγητό μας με λαχανικά στον ατμό, ή μπέιμπι καροτάκια γλασαρισμένα με μέλι. Καλή Όρεξη!
xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου