Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αποκάλυψε ρατσιστική επίθεση ο Κλάιφερτ

article-2228161-01d045e90000044d-624 468x332Αποκάλυψη- σοκ από τον παλιό αστέρα της Νιούκαστλ αλλά και της Εθνικής Ολλανδίας Πάτρικ Κλάιφερτ ο οποίος παραδέχθηκε πως όταν ήταν στις καρακάξες είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση από οπαδούς άλλων ομάδων.


Το φαινόμενο του ρατσισμού στην Αγγλία διαρκώς μεγαλώνει, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις. Όμως υπάρχουν φορές που και οι ποδοσφαιριστές αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο, όπως για παράδειγμα η υπόθεση του Τέρι, αλλά και του Λουίς Σουάρεζ, οι οποίοι είχαν κάνει ρατσιστικές επιθέσεις στον Άντον Φέρντιναντ, ο πρώτος και ο δεύτερος στον Πατρίς Εβρά.
Βέβαια το φαινόμενο με τους οπαδούς να επιτίθονται με αυτόν τον τρόπο σε ποδοσφαιριστές διαρκώς αυξάνεται . Μάλιστα η περίπτωση του Κλάιφερτ είναι πιο παλιά, όμως αυτό δείχνει πως δεν είναι τωρινό το φαινόμενο, με τον πρώην επιθετικό της Νιούκαστλ να δηλώνει για το περιστατικό αυτό πως:«Ναι σαν ποδοσφαιριστής έχω δεχθεί και εγώ τέτοιες επιθέσεις, αλλά όσο δεν αντιδράς και δεν τους δίνεις σημασία τότε ίσως να σε πειράζει λιγότερο. Αν τους δώσεις σημασία τότε θα νομίζουν πως είναι σημαντικοί και αυτό θα είναι πολύ αρνητικό για αυτούς».
«Όπου αγωνίστηκα μου συνέβη κάτι ανάλογο. Όμως δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά σε κάθε μέρος του κόσμου υπάρχουν κάποιοι που φέρονται με αυτόν τον τρόπο. Ένα μέρος είναι και η Αγγλία. Όταν είχα την μπάλα έκαναν ήχους μαϊμούδων ή κάτι τέτοιο, αλλά ήμουν παίκτης και δεν με επηρέαζε πολύ. Βέβαια δεν είναι καθόλου όμορφο να το ακούς αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου