Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Το ασφαλέστερο μέρος για να κάθεστε σε μια πτώση αεροπλάνου.!!!

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Για να μάθουν ποιο είναι το ασφαλέστερο μέρος για να κάθεται κάποιος επιβάτης στο αεροπλάνο, οι Αμερικανοί έριξαν ένα...
παλιό Eroplan σε μιά έρημα κοντά στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού.

Σε μιά ελεγχόμενη πτώση πιλότος ενός Boeing 727 έβαλε πορεία προς το έδαφος και στη συνέχεια πήδηξε με αλεξίπτωτο.Ακολούθως ήλεχγαν το αεροπλάνο από μακριά με τηλεχειρισμό.

Ως επιβάτες του αεροπλάνου μπήκαν δοκιμαστικές κούκλες,οι γνωστές που χρησιμοποιουνται στα κρας τέστ αυτοκινήτων και το αεροσκάφος συνετρίβη στο έδαφος με ταχύτητα 225 χλμ/ώρα μια ταχύτητα που θεωρείται μέση για μια πρόσκρουση και δεν είναι η μέγιστη.Κατά τη μέγιστη ταχύτητα πρόκρουσης δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει κανείς.Το όλο πείραμα κόστισε μισό εκατομμύριο δολάρια.


 
Στο πείραμα, διαπιστώθηκε ότι το αεροσκάφος κατά τη σύγκρουση με την επιφάνεια του εδάφους δέχεται όλη την ορμή στη μύτη του. Έτσι, οι πιο επιρρεπείς κίνδυνο επιβάτες είναι αυτής της πρώτης θέσης, των οποίων οι θέσεις βρίσκονται ακριβώς πίσω από την καμπίνα του πιλοτηρίου και ακόμη πιο πολύ φυσικά οι πιλότοι. Αλλά οι επιβάτες στην οικονομική θέση που κάθονται στις τελευταίες θέσεις,έχουν πιθανότητες να επιβιώσουν σε μια προσγείωση έκτακτης ανάγκης.


Οι εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στις δοκιμές πρόσκρουσης του Boeing συμβουλεύουν ότι αν άνεση κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν είναι μια προτεραιότητα, το καλύτερο είναι να αγοράσουμε εισιτήρια σε οικονομική θέση και να καθίσουμε στο πίσω μέρος του διαδρόμου, μια-δυο σειρές πρίν από την εξόδου κινδύνου.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου