Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Βίντεο-ντοκουμέντο προκαλεί σάλο στην Ιταλία

Εκτοξεύουν δακρυγόνα από παράθυρο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιεύει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα δείχνει αστυνομικούς να εκτοξεύουν δακρυγόνα από παράθυρο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το παράθυρο αυτό βρίσκεται ακριβώς πάνω από το γραφείο της υπουργού Δικαιοσύνης Πάολα Σεβερίνο.
«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου. Θα διεξαχθεί έρευνα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα δακρυγόνα δεν αποτελούν μέρος του εξοπλισμού των αστυνομικών που υπηρετούν μόνιμα στο υπουργείο», είπε η Σεβερίνο για το θέμα.
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει ερώτηση στην βουλή «διότι η εξακρίβωση της αλήθειας υπηρετεί το συμφέρον των διαδηλωτών, των αστυνομικών και της κοινής γνώμης», ενώ η υπουργός Εσωτερικών Ανναμαρία Καντσελιέρι τόνισε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες και θα εντοπισθούν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε πράξεις βίας».
Παράλληλα πάντως η επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικοί εργάσθηκαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλη η Ρώμη, την περασμένη Τετάρτη, έβραζε και είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη μας όλα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα».
Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI μετέδωσε εικόνες αιμόφυρτων διαδηλωτών, πεσμένων στο έδαφος, που συνέχιζαν να δέχονται χτυπήματα των αστυνομικών που έκαναν χρήση γκλομπ, καθώς και δυο φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ένας αστυνομικός να χτυπά απομονωμένο διαδηλωτή στον αυχένα.
 
 
 
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου