Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

EGZORCYSTA Το πρώτο περιοδικό που κυνηγά... Δαίμονες!

Μπορεί η ανθρωπότητα να εξερευνεί τον Άρη και τα επιτεύγματα των επιστημών και της τεχνολογίας να ξεπερνούν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει παράλληλα μια άλλη ανθρωπότητα που ακόμα "παλεύει" με τους δαίμονές της!




Ο λόγος για τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Πολωνίας, η οποία κυκλοφόρησε με 15.000 τιράζ την παγκόσμια πρώτη έκδοση του περιοδικού «Εξορκιστής».
Η «έμπνευση» ήρθε στους ιερείς όταν ανακάλυψαν ότι υπάρχει λίστα αναμονής 3 μηνών για έναν εξορκισμό.
«Κατά τα τελευταία 15 χρόνια οι εξορκισμοί στην Πολωνία αυξήθηκαν από 4 σε 120 ετησίως. Οι αριθμοί τα λένε όλα» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλεξάντερ Πόσακι, καθηγητής φιλοσοφίας, θεολογίας και διακεκριμένος «δαιμονολόγος - εξορκιστής».
Ο Ποσάκι αποδίδει την αύξηση στους εξορκισμούς στη μετάβαση από το αθεϊστικό σοσιαλιστικό κράτος στον καπιταλισμό, ο οποίος δίνει ευκαιρίες στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς για νέες ενασχολήσεις.
Στην Πολωνία το μέντιουμ αναγνωρίζεται ως κανονικό επάγγελμα από το κράτος, και φορολογείται αναλόγως.
«Αν άνθρωποι βγάζουν χρήματα από αυτά τα πράγματα, αυτά τα πράγματα διογκώνονται και διογκώνεται επίσης η πνευματική φθορά που κάνουν» προσθέτει ο «δαιμονολόγος».
Οι ιερείς, πάντως, αναφέρουν πως οι σκηνές εξορκισμού στις ταινίες είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
Για του λόγου το αληθές, στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του «Εξορκιστή» φιλοξενείται ο γνωστός ηθοποιός Άντονι Χόπκινς σε πρόσφατο σχετικό ρόλο του.
Μην ξεχάσουν να μας ενημερώσουν από την Πολωνία πότε ανοίγει η κυνηγετική περίοδος για τις... μάγισσες!

http://www.radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου