Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιατικα μπισκοτα (Μπισκοτα Χιονανθρωπου)


Υλικά:για 24 μπισκοτα


200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. βούτυρο συν επιπλέον για την επάλειψη
1 μεγάλο βιολογικό αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για τη διακόσμηση
λευκό και γαλάζιο γλάσο φοντάν
λευκό και καφέ γλάσο γραφής
48 μικρές μπάλες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και κόβουμε το βούτυρο με το χέρι μας και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Προσθέτουμε και τα αυγά με τη βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στο τραπέζι μας αφού το είχαμε καθαρίσει προηγουμένως και ανοίγουμε τη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους με ένα κουπ-πατ.
Σε ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε τα μπισκότα μας να ψηθούν για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αφού ψηθούν τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν. Όταν είναι εντελώς κρύα μπορούμε να τα διακοσμήσουμε.
Όσον αφορά τη διακόσμηση ανοίγουμε το λευκό γλάσο και το κόβουμε σε κύκλους στο μέγεθος των μπισκότων. Βουρτσίζουμε με λίγο κρύο νερό τη μια πλευρά του γλάσου και το κολλούμε στα μπισκότα μας.
Ανοίγουμε το γαλάζιο γλάσο και το κόβουμε σε κύκλους στο μέγεθος των μπισκότων και τo κόβουμε στη μέση. Βουρτσίζουμε με λίγο κρύο νερό τη μια πλευρά του γλάσου και το κολλούμε πάνω στο λευκό γλάσο. Με αυτό το τρόπο σχηματίσαμε το καπέλο του χιονάνθρωπου.
Βουρτσίζουμε με κρύο νερό τα σημεία που θέλουμε να βάλουμε τα μάτια, τη μύτη, το στόμα του χιονάνθρωπου και με παρόμοιο τρόπο κολλούμε τις μπάλες σοκολάτας και το γλάσο γραφής. Απολαύστε!
xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου