Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αποχωρεί από το WRC ο Solberg

Την αποχώρηση του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ανακοίνωσε ο Peter Solberg, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς οδηγούς των τελευταίων ετών. Ο Νορβηγός δεν παρέλειψε να εκφράσει και τα παράπονα του για το πώς λειτουργεί το σύστημα στο χώρο και το γεγονός ότι αντί να πληρώνουν οι ομάδες του οδηγούς, συμβαίνει το αντίθετο!


Ο Solberg τον τελευταίο χρόνο οδηγούσε για την Ford, ωστόσο η αποχώρηση της από το WRC τον ανάγκασε να αποσυρθεί και αυτός, αφού δεν κατάφερε να βρει άλλη ομάδα. Ωστόσο, αυτό που έκανε αίσθηση - παρότι είναι γνωστό εδώ και χρόνια - είναι ότι οι οδηγοί σε μεγάλο ποσοστό πληρώνουν για να βρεθούν πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.
Ο 38χρονος Νορβηγός, δήλωσε χαρακτηριστικά. «Φεύγω έπειτα από 15 χρόνια με περηφάνια και χαρούμενος για όσα έχω πετύχει. Ήθελα να συνεχίσω, έχω πει ότι μπορούσα να το κάνω χωρίς να πληρώνομαι, αλλά δεν δέχομαι να είμαι αυτός που πληρώνει. Το πρωτάθλημα έχει αλλάξει και είναι λυπηρό. Μόνο αν πληρώνεις, έχεις τη δυνατότητα να προχωρήσεις».
Ο  παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003, έχει δεχθεί προτάσεις από ομάδες του Le Mans και του World Touring και πιθανότητα θα αγωνίζεται σε ένα από τα δύο, την επόμενη σεζόν.   
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου