Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Έξι ανερχόμενοι σχεδιαστές μόδας που πρέπει να ξέρεις σήμερα

Μπορεί το Παρίσι να είναι η μητρόπολη της 


Υψηλής Ραπτικής, αλλά η πόλη του φωτός έχει και ανήσυχα πνεύματα που κάνουν την Haute Couture πιο hip από ποτέ. Οι έξι πιο “πειραματικοί” σχεδιαστές που πρέπει να ξέρεις είναι οι παρακάτω. Άνοιξε το vintage τεφτέρι σου και σημείωνε.

Iris Van Herpen
H Bjork και η Grimes έχουν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους και μία γρήγορη ματιά στις δημιουργίες της θα σε κάνουν αμέσως να καταλάβεις τι είδαν αυτές οι δύο avant garde περσόνες και τα ερωτεύτηκαν: Μπόλικα στοιχεία της φύσης με 3D τύπωμα πάνω στο ύφασμα.
 
Bouchra Jarrar
Άφησε τον οίκο Balenciaga για να ξεκινήσει το δικό της label. Το αποτέλεσμα: ένα μοναδικό military look με όσο πρέπει δόση εύθραυστης θηλυκότητας.
 
Didit Hediprasetyo
H Ινδονήσια σχεδιάστρια βάζει λίγη αρχαιοελληνική κομψότητα, προσθέτει και κάτι από γιαπωνέζικο μινιμαλισμό και δημιουργεί μοναδικές urban σιλουέτες, οι οποίες δίνουν νέο νόημα στο αγνό, καθαρό στυλ.
 
Yiqin Yin
Κάτι από σουρεαλισμό πασπαλισμένος με λίγο γκοθ. Η Κινέζα σχεδιάστρια Yiqin Yin έχει βάλει στόχο να κάνει τον κόσμο ένα πιο ονειρικό μέρος.
 
Rad Hourani
Οι γνώστες της μόδας τον ξέρουν ήδη από τη χαρακτηριστική του unisex ready-to-wear σειρα την οποία και την αναβάθμισε πλέον σε haute couture. Λατρεύουμε τα layers στα ρούχα και τα ankle heeled boots του.
 
Christophe Josse
Κλασσικές γραμμές, φίνα υλικά, γραμμές που φέρνουν στο νου γυναίκες της Βικτοριανής εποχής και αιθέρια θηλυκά από τα χρυσή δεκαετία του 60.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου