Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ένα εύκολο και αντιγηραντικό επιδόρπιο

apple-honeyΘέλετε κάτι γλυκό αλλά να μη σας φορτώσει με 


θερμίδες; Θέλετε να σας δώσει ενέργεια στο φουλ και να είναι αντιγηραντικό; Δοκιμάστε να φτιάξετε το αγαπημένο μου επιδόρπιο, μήλα με μέλι και αμύγδαλα, και θα με θυμηθείτε!
Το μήλο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Aποκαθιστά τη χαμένη ενέργεια και μειώνει την πνευματική και σωματική κούραση. Eπιπλέον, τονώνει τον οργανισμό και τον αποτοξινώνει. Πιστεύεται ότι έχει ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, γι’ αυτό και συστήνεται ως ενδεδειγμένο τρόφιμο σε ειδικές δίαιτες για υπερτασικούς. Θεωρείται μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για την πρόληψη της νόσου Aλτσχάιμερ. H φλούδα των μήλων είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, στη μείωση της χοληστερίνης και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Το αμύγδαλο, πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Eπίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας.
Το μέλι αποτελεί ιδανική πηγή ενέργειας και υδατανθράκων καθώς η γλυκόζη του απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Είναι εύπεπτο και ταυτόχρονα ανακουφίζει από το αίσθημα της σωματικής κούρασης. Καταπολεμά βακτήρια, παράσιτα και ιούς και τονώνει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Δρα κατά των φλεγμονών, διεγείρει την παραγωγή νέων κυττάρων και συμβάλει καθοριστικά στην αποβολή νεκρών ιστών.Καταπραΰνει τον βραδινό βήχα.Έχει αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
Μήλα με μέλι και αμύγδαλα
Υλικά για 4 άτομα
Θα χρειαστείτε:
4 μήλα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα
2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού
λίγη κανέλα
Πώς το κάνω

Κόβω τα μήλα οριζόντια στη μέση. Βγάζω με ένα μαχαιράκι τα κουκούτσια τους από το κέντρο και τα ραντίζω με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Τα τοποθετώ σε ένα ταψί και τα αλείφω με το μέλι.
Ανακατεύω τα αμύγδαλα με τις νιφάδες βρώμης και τη ζάχαρη και πασπαλίζω με αυτό το μείγμα τα μήλα.
Βάζω 1 φλιτζάνι νερό στο ταψί, τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τα ψήνω στους 180ο C για 25 – 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζω τα μήλα και ψήνω για άλλα 10 λεπτά στους 200ο C.

Το μυστικό

Είναι τέλειο για να το φάτε μία ώρα μετά την προπόνησή σας. Θα βοηθήσει να ανακτήσετε την ενέργειά σας.
omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου