Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κοκτειλ Θαλασσινων


Υλικά:για 6 ατομα


300γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες, κομμένες στα δύο κατά μήκος
250γρ. φρέσκα καβούρια, καθαρισμένα
250γρ. φρέσκο αστακό, κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι καρότο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι σέλερυ, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, ξεπλυμμένη και στραγγισμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη ή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα 6 πρώτα υλικά: Τις γαρίδες, τα καβούρια, τον αστακό, το καρότο, το σέλερυ και την κάπαρη. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ απαλά και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την πιπεριά και τον μαϊντανό και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 ωραία ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως ή μπορούμε να διατηρήσουμε το μπολ στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες. Καλή Όρεξη!
xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου