Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τρεις άνθρωποι που βγάζουν δάκρυα απο αίμα

http://www.goodkastoria.gr/H Haemolacria είναι μια φυσική κατάσταση κατά την οποία οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτήν, βγάζουν δάκρυα από αίμα. 

Τα δάκρυα αυτά μπορεί να έχουν από βαθύ κόκκινο χρώμα μέχρι και να αποτελούνται ολοκληρωτικά από αίμα. Η ακριβής αιτία της εν λόγω ασθένειας δεν είναι ακόμη γνωστή αλλά έρευνες την αποδίδουν σε ασθένειες σχετιζόμενες με αιματολογικές διαταραχές καθώς και με όγκους. 

Οι τρεις περισσότερο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ασθενών της νόσου είναι οι παρακάτω:



Calvino Inman
Ο 15 χρονος Calvino από την Τυνησία βγάζει δάκρυα από αίμα περίπου τρεις φορές την ημέρα χωρίς να νιώσει προηγουμένως κάποια προειδοποίηση. Απ’ ότι δηλώνει ο ίδιος τα αισθάνεται σαν φυσιολογικά δάκρυα και πλέον έχει προσαρμοστεί στην ιδιαιτερότητα του αυτή η οποία αρχικά τον έκανε να νιώθει πολύ άβολα.
http://www.goodkastoria.gr/ Τρεις άνθρωποι που βγάζουν δάκρυα απο αίμα


Twinkle Dwivedi
Ο 13χρονος Twinkle ζει στο Uttar Pradesh της Ινδίας , υποφέρει από την ίδια ασθένεια και μάλιστα δεν βγάζει αίμα μόνο από τα μάτια του αλλά και απο την μύτη του, τον λαιμό του και από τις πατούσες των ποδιών του. Η μητέρα του αισθάνεται μεγάλη ανησυχία για την πάθηση του γιού της η οποία ευτυχώς δεν του προκαλεί καθόλου πόνο και αναζητεί απελπισμένα κάποια ιατρική βοήθεια η οποία θα μπορούσε να τον κάνει να αναρρώσει.
http://www.goodkastoria.gr/ : Twinkle Dwivedi 550x412 Τρεις άνθρωποι που βγάζουν δάκρυα απο αίμα


Και στην περίπτωση αυτή οι γιατροί είναι μπερδεμένοι ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι του χωριού θεωρούν τον μικρό Twinkle καταραμένο και τον αποφεύγουν.


Rashida Khatoon
Η Rashida είναι άλλη μια Ινδή η οποία υποφέρει απο την ίδια ασθένεια. Ωστόσο η αντιμετώπιση των συγχωριανών της είναι εντελώς διαφορετική καθώς την αντιμετωπίζουν ως αγία και την λατρεύουν θεωρώντας την ως κάποια θεική εκδήλωση θαύματος.

http://www.goodkastoria.gr/ : Rashida Khatoon 550x320 Τρεις άνθρωποι που βγάζουν δάκρυα απο αίμα
Η ιατρική κοινότητα και στην περίπτωση αυτή είναι μπερδεμένη και αποδίδει το σύμπτωμα σε πιθανό όγκο στον εγκέφαλο δίχως όμως να είναι απόλυτα βέβαιη.
a-pistefto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου