Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ερωτευτείτε και κερδίστε χρόνια

love2Η αγάπη μας δίνει ζωή, μας κρατάει νεότερους, μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα! Δώστε την απλόχερα (όχι μόνο του Αγίου Βαλεντίνου) και αυτή θα σας ανταμείψει.

1. Η μακροχρόνια ερωτική σχέση σας κρατάει υγιείς
Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι δεν έχουν παντρευτεί είναι πιο πιθανό να νοσήσουν από κατάθλιψη. Αυτό γιατί ο γάμος ενισχύει σημαντικά την αίσθηση αυτοεκτίμησης. Επίσης η σχέση σας κρατά υγιείς. Μάλιστα οι παντρεμένοι έχουν πιο δυνατή καρδιά, καλύτερο ανοσοποιητικό, καλύτερα ποσοστά επιβίωσης από ασθένειες και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής – έως και 80 χρόνια.
2. Το σεξ σας είναι αντιγηραντικό!
Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ 4-5 φόρες την εβδομάδα δείχνουν πάνω από 10 χρόνια νεότεροι από όσους κάνουν 2 φορές, σύμφωνα με μελέτη στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.
3. Ο έρωτας είναι θαυματουργό φάρμακο
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, κατά τη διάρκεια του σεξ, το σώμα εκκρίνει 200% περισσότερες ενδορφίνες. Άλλη μελέτη έδειξε ότι το σεξ ανακουφίζει στη στιγμή από τους πονοκεφάλους και καταπολεμά την ήπια κατάθλιψη, ενώ μια τρίτη ότι είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από το βάλιουμ!
4. Το σεξ μειώνει το στρες
Οι συχνές αγκαλιές με το σύντροφό σας μειώνουν την πίεση περίπου μία μονάδα και απελευθερώνουν, την ορμόνη οκυτοκίνη, η οποία λειτουργεί χαλαρωτικά και εκλύεται επίσης κατά τον οργασμό, το θηλασμό και λίγο πριν από τη γέννα.
5. Ο έρωτας συμβάλλει στη μακροβιότητα
Αυτό γιατί βοηθά το πάγκρεας και το συκώτι να λειτουργούν καλύτερα. Επίσης, θωρακίζει τον οργανισμό στη γρίπη, αφού τα ζευγάρια που κάνουν τακτικά έρωτα, ανεβάζουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού. Βεβαίως, απαλαίνει πολλές μορφές πόνου, όπως πονοκεφάλους, καθώς επίσης στις γυναίκες συμβάλλει στην αύξηση των οιστρογόνων, τα οποία μειώνουν τον πόνο που παρατηρείται στην περίοδο. Μειώνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, βελτιώνει τον ύπνο, συμβάλλει στη νεότητα, ενώ στους άνδρες μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη όσο αυξάνεται η συχνότητα εκσπερμάτωσης.

Το μυστικό

Ερωτευτείτε, σας κάνει καλό! Το σώμα μας μετατρέπει την ένταση σε αδρεναλίνη και κορτιζόνη και τον έρωτα σε ενδορφίνες, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα θετικά συναισθήματα, δηλαδή η ίδια η αγάπη, δρουν ως ισχυρό… αντιβιοτικό στον οργανισμό μας.

omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου