Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Μύθος οι θερμίδες που καίμε στο σεξ

Τελικά κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης 


καίμε πολύ λιγότερες θερμίδες από όσες πιστεύουμε, υποστηρίζει ο ερευνητής βιοστατιστικής Ντέιβιντ Άλισον από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.
Σύμφωνα με την ευρύτερα διαδεδομένη άποψη που επικρατεί, κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης μπορούμε να κάψουμε έως και 300 θερμίδες. Η αλήθεια όμως σύμφωνα με τον ερευνητή είναι ότι η μέση διάρκεια της ερωτικής πράξης είναι έξι λεπτά και οι θερμίδες που καίμε κατά τη διάρκειά της είναι περίπου 20, όσες καίμε και κατά τη διάρκεια μια ολιγόλεπτης βόλτας.
Ο Ντέιβιντ Αλισον σε άρθρο του στην New England Journal of Medicine υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους εσφαλμένες αντιλήψεις αποτελούν μέρος της εξήγησης για την επιδημία παχυσαρκίας που μαστίζει την εποχή μας. Επίσης, διερεύνησε και άλλες επικρατούσες αντιλήψεις για να διαπιστώσει αν ευσταθούν ή όχι, όπως τις αρνητικές συνέπειες που έχει στο βάρος η αποφυγή του πρωινού ή το τσιμπολόγημα, την ευεργετική επίδραση της γυμναστική στο σχολείο στο βάρος των παιδιών ή το κατά πόσο όσοι χάνουν γρήγορα βάρος, το ξαναπαίρνουν.
Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν έρευνες ακριβείας για την επίδραση αυτών των παραγόντων στο βάρος και ότι τελικά η αποφυγή του πρωινού δεν βλάπτει πάντα το βάρος, η γυμναστική στο σχολείο είναι συνήθως χαμηλής έντασης και δεν επηρεάζει το βάρος των παιδιών, ενώ ορισμένοι, παρά το ότι χάνουν γρήγορα τα περιττά τους κιλά, δεν ξαναπαχαίνουν.
«Σημασία έχουν τα αποδεικτικά στοιχεία», υποστηρίζει o Δρ Άλισον προσθέτοντας ότι πολλά καλοπροαίρετα μηνύματα υγείας από τους ειδικούς φαίνεται ότι δεν έχουν βάση.
omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου