Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Νέα γενιά περιστροφικών κινητήρων της Mazda

Νέα γενιά περιστροφικών κινητήρων της MazdaΕπιστρέφουν οι Wankel
Η Mazda επιβεβαιώνει ότι δεν έχει σταματήσει να δουλεύει πάνω σε μια νέα γενιά περιστροφικών κινητήρων, παρά τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν.
Το ιαπωνικό πείσμα ίσως φέρει ξανά στην επιφάνεια ένα δημοφιλές εγχείρημα, το οποίο σταμάτησε να υφίσταται τον Ιούνιο του 2012.

Ο λόγος για τους περιστροφικούς κινητήρες (Wankel), οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα γίνουν ξανά μέρος της καθημερινότητας μας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, χωρίς να υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα όμως με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά και αν τελικά δοθεί το πράσινο φως, η νέα γενιά των περιστροφικών κινητήρων της Mazda θα είναι αρχικά.. ατμοσφαιρική, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον και κάποια υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή της, εάν ευδοκιμήσει το αρχικό σχέδιο.

Μετά την περσινή παύση παραγωγής του «Renesis» (κινητήρα του RX-8), οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρείας δήλωναν ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο, έτσι ώστε να ετοιμαστεί η νέα γενιά των περιστροφικών κινητήρων, κάτι που εύχονται και οι λάτρεις του είδους.



Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου