Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία με τις Περσείδες στα Μετέωρα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία με τις Περσείδες στα ΜετέωραΤον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τη ΝΑSA και απεικονίζει δύο διάττοντες αστέρες (Περσείδες) να πέφτουν πάνω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Ιρανό Babak Tafreshi και δημοσιεύθηκε στις 10 Αυγούστου.

Όπως εξηγεί εν συντομία αστρονόμος, τα δύο φωτεινά μετέωρα που αστράφτουν στο νυχτερινό τοπίο της 7ης Αυγούστου αποτελούν τμήμα της επερχόμενης «βροχής» Περσείδων. Στην κατεύθυνση που δείχνουν οι χρωματιστές ουρές, η λαμπρή «βροχή» προέρχεται τον ομώνυμο αστερισμό του Περσέα πάνω δεξιά.

Στη συνέχεια ο αστρονόμος περιγράφοντας τη φωτογραφία, αναφέρεται στο μοναστήρι που φαίνεται μπροστά μπροστά και είναι χτισμένο στους «τρομακτικούς» βράχους από ψαμμίτη των Μετεώρων.

Ενημερώνει, δε, τους αναγνώστες ότι οι βράχοι πήραν το όνομά τους από τη στάση τους προς τον ουρανό, είναι σύμπλεγμα μοναστηριών κοντά στην Καλαμπάκα και έχουν ανακηρυχθεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η φωτογραφία απεικονίζει την βροχή των Περσείδων στα Μετέωρα. Videos με το εκπληκτικό φαινόμενο από διάφορες περιοχές της Γης κάνουν τον γύρο του κόσμου. Δείτε εδώ το video που έδωσε στη δημοσιότητα το CNN και παρουσιάζει τη βροχή από πεφταστέρια στη Χαβάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου