Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Όνειρα γλυκά... σε δωμάτια από ζάχαρη!

 Ένα ονειρικά ζαχαρένιο ξενοδοχείο δημιούργησε η ομάδα ζαχαροπλαστών της Tate & Lyle Sugars στο Λονδίνο. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου το "Cake Hotel" άνοιξε την καραμελένια πόρτα του στο κοινό για μια ημέρα μονάχα και προσέφερε διαμονή σε ένα ζευγάρι. Στολισμένο από φαγώσιμα μαξιλάρια, χαλιά και αμέτρητα διακοσμητικά, το πρωτότυπο αυτό ξενοδοχείο με τα οχτώ διαφορετικά δωμάτια βρίσκεται στην οδό Dean, στην περιοχή Soho του Λονδίνου.



Χρειάστηκαν 14 ζαχαροπλάστες, 2.000 ώρες ψησίματος, 900 ώρες κατασκευής και διακόσμησης, περίπου 600 κιλά ζάχαρης, 1.081 μαρέγκες για ένα χαλί, 2.000 μακαρόν σε όλο το ξενοδοχείο και αναρίθμητες άλλες λιχουδιές, από φαγώσιμα βιβλία μέχρι και γιρλάντες-λουκούμια.
Σύμφωνα με τη συντονίστρια, Emma Thomas, ή αλλιώς "Miss Cakehead", τα οχτώ δωμάτια αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στυλ και κουλτούρες από όλο τον κόσμο. Έτσι, λοιπόν, έχουμε το Μεσογειακό δωμάτιο με μια μπανιέρα γεμάτη από καραμελωμένα ποπ-κορν, το δωμάτιο "Πειρατές της Καραϊβικής" με ένα μπαούλο γεμάτο από γλυκούς θησαυρούς, ένα κελάρι των Μάγιας με έναν νοστιμότατο ναό, το δωμάτιο του καρναβαλιού με ένα πολύχρωμο κέικ μήκους μόλις 1,5 μέτρα, μια βιβλιοθήκη από τα Μπαρμπάντος με πολύχρωμα και, εννοείται, φαγώσιμα κοχύλια, ένα δωμάτιο εμπνευσμένο από τη Γουιάνα με μια θαλάσσια χελώνα-κέικ και, τέλος, ένα δωμάτιο που φιλοξενεί ένα άγαλμα από το Νησί του Πάσχα του Νότιου Ειρηνικού, φτιαγμένο από σοκολατένιο κέικ.
Οι εικόνες και το βίντεο που ακολουθούν φαντάζουν ψεύτικα, σαν από παραμύθι, αλλά πρόκειται για "γλυκιές αλχημείες" που δημιουργήθηκαν με πολλή φαντασία και όρεξη- ανοίγοντας και τη δικιά μας όρεξη βλέποντάς τα! Γι' αυτό προμηθευτείτε κάτι γλυκό, για καλό και για κακό, πριν ξεκινήσετε αλλιώς σκουπίστε τα σάλια σας!
polispost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου