Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Και γυναίκες στα όπλα υπό μελέτη στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Άμυνα

  • 1







 Οι γυναίκες πιάσανε τα όπλα (και τι όπλα;!)
Διατήρηση του θεσμού της στρατιωτικής θητείας και ενίσχυση της απόδοσης των κλάσεων, λαμβανομένου υπόψη του δημογραφικού προβλήματος και των σημερινών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ για την άμυνα. Αναφέρεται επίσης στην χορήγηση κινήτρων για την εκπλήρωση της θητείας πριν την ένταξη στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Επιπλέον,  αναφέρεται ,ότι  ως κυβέρνηση, θα ανοίξει το διάλογο και θα μελετήσει  το θέμα της εθελοντικής κατάταξης γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατεύσιμων. Για τους ΕΠΟΠ μιλά για αναβάθμιση του θεσμού. Προαναγγέλει αναμόρφωση διατάξεων του νόμου 3883/2010 που αφορούν στην υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών, οι οποίες, »αντί να επιλύουν, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα».
Ακόμα μιλά για πλήρη αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης Αξιωματικών – Υπαξιωματικών με βάση τα πετυχημένα διεθνή πρότυπα. Θεσμοθετείται Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και ενισχύεται η στρατιωτική διπλωματία.
Η ΝΔ τάσεται υπέρ της μείωσης του αριθμού των μονάδων, την απομάκρυνση από αστικά κέντρα, την κατάργηση παλαιών και μη χρήσιμων στρατιωτικών εγκαταστάσεων,τ η δημιουργία μικρών ευέλικτων και αποτελεσματικών Δυνάμεων και εξέλιξη των κέντρων εκπαίδευσης προς την παροχή διακλαδικής και συνδυασμένης εκπαίδευσης.
Όσον αφορά στις Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπεται η θεσμοθέτηση νέων διαδικασιών για την ενίσχυση της διαφάνειας, η δημιουργία μητρώου κατασκευαστών – προμηθευτών, η καθιέρωση ουσιαστικού πόθεν έσχες για όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία προμηθειών και η αυστηρότερη επιτήρηση των οικονομικών με τη χρήση ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων

Πηγη ... troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου