Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Θα αναδειχτεί ο ρόλος της γυναίκας στην οικονομία

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής Γυναικών 2012, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 Ιουνίου με στόχο να αναδειχθεί ο κεντρικός ρόλος των γυναικών στην παγκόσμια οικονομία.


Παρουσία σημαντικών γυναικείων προσωπικοτήτων, από ηγέτιδες κυβερνήσεων, διευθύνουσες συμβούλους και υψηλόβαθμα στελέχη από κάθε γωνιά του κόσμου, η πρόεδρος της παγκόσμιας συνόδου Αϊρίν Νατιβιντάντ, δήλωσε ότι η φετινή επιλογή της Ελλάδας ως της χώρας που θα φιλοξενήσει τη σύνοδο, ήταν συνειδητή επιλογή, καθώς στόχος, όπως είπε, είναι να προβληθεί διεθνώς μία διαφορετική εικόνα της Ελλάδας, κυρίως την παρούσα χρονική στιγμή, αναφέρει το ΑΜΠΕ.


Όπως ανέφερε, οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και να συμβάλουν στη δημιουργία νέου επιχειρηματικού κόσμου με τις ιδέες τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού και το 30% των μικρών αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, το θεμέλιο, όπως τόνισε, της οικονομικής δραστηριότητας.


«Η συμμετοχή των γυναικών στη φετινή παγκόσμια σύνοδο κορυφής είναι σημαντική», υπογράμμισε η κ. Νατιβιντάντ, προσθέτοντας ότι η Μαλαισία συμμετέχει με 70 εκπροσώπους, η Κίνα με 65, το Βιετνάμ και οι ΗΠΑ με 48, η Ισπανία με 40, η Νότια Αφρική με 50, το Κονγκό με 25, η Μογγολία με 35, κ.ά., σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι προέρχονται από την Ασία.


Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε ότι η φετινή παγκόσμια σύνοδος κορυφής είναι μία ελπίδα για τη ριζική βελτίωση της σημερινής κατάστασης, με τη συμμετοχή των γυναικών. Υπογράμμισε ότι στη συγκεκριμένη περίοδο, που χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια και απομόνωση, λόγω οικονομικής κρίσης, πρέπει να προβάλλεται η πραγματική εικόνα της χώρας. Στην προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, όπως επισήμανε η κ. Διαμαντοπούλου, η εκπαίδευση μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο.


«Η παγκόσμια σύνοδος κορυφής γυναικών, με 22 χρόνια επιτυχημένης πορείας, είναι σημαντικό φόρουμ, καθώς προβάλλονται νέες ιδέες και προκύπτουν συμμαχίες, μέσα από business-to-business meetings, μεταξύ επιχειρηματιών και συμμετεχόντων, προβάλλοντας, ταυτόχρονα, ταλαντούχες γυναίκες του επιχειρηματικού κόσμου», ανέφερε η αντιπρόεδρος του Βιετνάμ, Νγκουγέν Θ. Ντοάν. Τόνισε ότι στον ρυθμό ανάπτυξης 5,89% του Βιετνάμ έχουν συμβάλει σε σημαντικό βαθμό και οι γυναίκες.



πηγη   newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου