Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι ηθοποιοί της τηλεόρασης ζουν μία κατάσταση θρίλερ

Τι λένε οι σταρ για τις συμμετοχές τους στα σίριαλ σε καιρούς μνημονίου

Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που βλέπουν «μαύρο» το τηλεοπτικό τοπίο. Ψάχνουν ελπίδες και αναζητούν φωτεινές χαραμάδες μήπως και τελειώσουν τα βάσανά τους.

Οι καιροί που οι ηθοποιοί έκαναν ανέμελοι τις διακοπές τους έχοντας πάρει τα -πολύ καλά- λεφτά τους από την τηλεόραση, τελείωσαν.

Έφευγαν για διακοπές, περνούσαν τέλεια και γυρνούσαν εγκαίρως για τις νέες τους δουλειές. Μάλιστα είχαν τόσες προτάσεις που μιας και δεν ήξεραν τι να διαλέξουν, έμπαιναν στη διαδικασία απόρριψης.

Τώρα όχι μόνο δεν υπάρχουν λεφτά για διακοπές, δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τις συμμετοχές τους στα σίριαλ.

Δεν έχουν πληρωθεί για τις δουλειές τους-κάποιοι ούτε καν ένα έναντι- ή δεν ξέρουν αν θα μπουν ξανά για γύρισμα. Οι ηθοποιοί ζουν, όπως οι ίδιοι δηλώνουν μια κατάσταση θρίλερ.

Oι Έλληνες πρωταγωνιστές των φετινών σίριαλ μίλησαν στο περιοδικό TV Ζάπινγκ:

Μαρία Καβογιάννη:

 «Τόσα χρόνια στην τηλεόραση, αυτό το θρίλερ δεν το έχω ξαναζήσει! Μας έχουν πει ότι ναι, θα πάει δεύτερη χρονιά το ''Πίσω στο σπίτι'' αλλά υπάρχει ένα θολό σκηνικό. ''Αν υπάρχει Ελλάδα'' σου λένε,''θα υπάρξει και νέος κύκλος''. Τι πότε, δεν το ξέρουμε! Όχι, ούτε έχουμε υπογράψει, ούτε ξέρω όπως παλιά ότι τέλος Αυγούστου, θα μπούμε για γύρισμα. Τίποτα δεν ξέρω – και δεν ξέρει κανείς. Αν ξέρεις εσύ, πες μου σε παρακαλώ. Η αβεβαιότητα που υπάρχει… δεν υπάρχει! Συνάδελφοι δεν έχουν δουλειά και αυτοί που έχουν δεν ξέρουν αν θα συνεχίσουν να έχουν και αν θα πληρωθούν ποτέ γι’αυτή. Κοίτα τι γίνεται… Ναι, εγώ έχω πάρει κάποια χρήματα. Πληρώθηκα τα τρία πρώτα επεισόδια από τα είκοσι δύο που έχω κάνει και βλέποντας τι γίνεται γύρω μου, αισθάνομαι και… τυχερή να μη σου πω! Τι να πω ; Κάνω χιούμορ, για να μην τρελαθώ – μην τρελαθούμε… Χιούμορ χρειάζεται πια και πολύ μεγάλη υπομονή. Μεγάλη!».


«Όχι, δεν αρχίσαμε να πληρωνόμαστε για τους «Βασιλιάδες». Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα αρχίσουμε να παίρνουμε τα λεφτά μας για τα επεισόδια που έχουμε γυρίσει από το Μάρτιο του ’11 μέσα στον Απρίλιο, μετά μας είπαν για το Μάιο και η νέα πληροφόρησή μας λέει ότι θα πληρωθούμε γύρω στις 20 Ιουνίου… Αυτό είναι το dead line –αλλά χέρι στη φωτιά δεν μπορείς να βάλεις, έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα. Δείξαμε μεγάλη υπομονή όλοι μας πληρώνοντας από την τσέπη μας για τα επεισόδια που είδατε και δείχνουμε μια ανεκτικότητα, γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα γενικά. Όμως και η ανοχή έχει τα όριά της. Για να μπούμε για γύρισμα μέσα στον Σεπτέμβρη για τον β’ κύκλο, θα πρέπει μέχρι τον Αύγουστο να έχουμε πάρει αρκετά χρωστούμενα… Θα τα πάρουμε; Ευελπιστώ πως ναι και άμεσα και περιμένω – περιμένουμε όλοι μας – και δη με πολύ μεγάλη αγωνία, γιατί όπως ξέρεις, έχουμε ήδη πληρώσει ΦΠΑ, όπως έχουμε κόψει και δελτία παροχής για χρήματα που δεν πήραμε. Τα περιμένουμε πως και πως…».

Κώστας Κόκλας:

 «Οι συνθήκες είναι πιο άγριες και απογοητευτικές από ποτέ… Υπάρχει μεγάλη κρίση- η κρίση που υπάρχει γύρω μας δεν θα μπορούσε παρά να έχει αντανάκλαση και στο τηλεοπτικό τοπίο. Είχε αρχίσει να κάνει ορατά τα σημάδια της και εδώ και καιρό μας είχαν γίνει περικοπές στα κασέ-αυτά που ήταν κάποτε κασέ. Εδώ και καιρό περιμένουμε χρήματα για τα γυρίσματα που κάνουμε πάνω από ένα χρόνο και ακόμα… έρχονται! Οι μέρες είναι δύσκολες και βάζουμε τις…πλάτες μας!»

Γιάννης Μπέζος:

 «Χαθήκαμε αν δεν δείξουμε όση υπομονή μπορούμε. Πόση ανεκτικότητα να δείξει κανείς, θα μου πεις. Όση περισσότερη μπορεί, γιατί αλλιώς θα τελειώσουν οι ελληνικές σειρές και θα παίζονται μόνο τούρκικες. Θα δεχτείς και τις περικοπές και θα βάλεις περισσότερο νερό στο κρασί σου, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Αν δεν δείξουμε κατανόηση κι εμείς, χάθηκε το παιχνίδι!»

Βασιλική Ανδρίτσου:



«Από την μια υπάρχουν περικοπές επί περικοπών-και στο κασέ της τηλεόρασης και στο κασέ του θεάτρου. Δέχεσαι να μειώσεις τις αποδοχές σου λόγω της κατάστασης, που είναι δύσκολη για όλους, και ξαφνικά βρίσκεσαι απλήρωτος. Μπήκαμε Μάρτιο του 11 για γυρίσματα στους «Βασιλιάδες», με ένα βαρύ φορτωμένο πρόγραμμα και έφτασε καλοκαίρι του 12 να μας χρωστάνε όλα τα χρήματά μας και να μην ξέρουμε πότε θα τα πάρουμε. Μας πάνε από μήνα σε μήνα, και ενώ δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, εμείς το κάνουμε στην εφορία και στα ταμεία μας. Πιο «άγριο» σκηνικό δεν έχω δει».

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους:




 «Ξέρω ότι υπάρχει μια θερμή κουβέντα για τον β’ κύκλο της «Κλινικής Περίπτωσης», αλλά τίποτα δεν είναι φιξαρισμένο. Θέλουμε πολύ να συνεχιστεί η τόσο καλή δουλειά και ήταν εξαιρετικές οι συνθήκες που γυρίστηκε χάρη στον ίδιο τον Γιάννη Μπέζο και τον σκηνοθέτη Ανδρέα Μορφονιό, αλλά ακόμα γίνονται κουβέντες για τα οικονομικά. Είμαστε σε στάση αναμονής για όλα. Από τα χρήματα μέχρι το πότε θα βρεθούμε στα γυρίσματα».

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος:

 Είμαι έξω φρενών με το «σκηνικό» όπως έχει διαμορφωθεί. Δεν μπορεί να σου δουλεύει κάποιος, να στηρίζει την όποια δουλειά σου, να αντέχει σε δύσκολες και εξαντλητικές συνθήκες κι εσύ να μην τον πληρώνεις… Που ακούστηκε αυτό; Είδα καλούς συναδέλφους μου που συμμετείχαν σε καθημερινή σειρά να κόβουν δελτίο παροχής, να πληρώνουν το ΦΠΑ τους για λεφτά που δεν πήραν, για λεφτά που… ζητιανεύουν! Ζούμε από αυτή την δουλειά, δεν το καταλαβαίνουν; Δεν κάνουμε το χόμπι μας. Τρέμω για το αν θα πάρω τα λεφτά μου.»

Πηγή: www.entertv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου