Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Διατροφικά διλήμματα

Πολλές τροφές θεωρούνται ωφέλιμες για την υγεία μας ωστόσο ο τρόπος που τις καταναλώνουμε "μηδενίζει" τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Ο καφές μας τονώνει και δημιουργεί ευεξία. 


Παρόλα αυτά κάποιοι καφέδες, όπως οι παγωμένοι καφέδες με γεύση ή σαντιγί, περιέχουν πολλές θερμίδες, ζάχαρη και λίπος. Κατά συνέπεια στο διατροφικό δίλημμα σχετικά με τον καφέ, επιλέξτε έναν καφέ δίχως επιπλέον γεύση και σαντιγί. Οι ξηροί καρποί είναι νόστιμοι και περιέχουν άφθονα θρεπτικά συστατικά εντούτοις αν είναι αλμυροί, αν είναι επικαλυμμένοι με ζάχαρη ή καβουρντισμένοι δεν είναι εξίσου υγιεινοί για την υγεία μας. Επίσης οι ξηροί καρποί έχουν πολλές θερμίδες.
Οι σαλάτες είναι ιδιαίτερα θρεπτικές, νόστιμες και υγιεινές για την υγεία μας. Περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Παρόλα αυτά οι σαλάτες με σος, με πολλά αλλαντικά κτλ. περιέχουν πολλές θερμίδες και λίπος. Επίσης όταν τρώμε μία σαλάτα έξω δεν γνωρίζουμε αν τα λαχανικά είναι καλά πλυμένα. Γι αυτό και οι σαλάτες αποτελούν τμήμα των διατροφικών μας διλημμάτων.
Γενικότερα είναι καλό να επιλέγουμε το σπιτικό φαγητό και τα προϊόντα/τρόφιμα την προέλευση των οποίων γνωρίζουμε.

logia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου