Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στήριξη ΓΣΕΕ στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Σύσκεψη με θέμα τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τον καθορισμό κοινού αγώνα είχαν σήμερα αντιπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των σωματείων των εργαζομένων στα εργοστάσια της επιχείρησης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων, ενώ η ΓΣΕΕ εξέφρασε την στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ αλλά και την πρόθεσή της «να εντείνει αυτόν τον αγώνα», ώστε να αρθεί τα αδιέξοδο για να διασφαλιστεί η χωρίς προβλήματα λειτουργία της επιχείρησης και κατ’ επέκταση οι θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ κοινή θέση της Συνομοσπονδίας και των εργαζομένων στην επιχείρηση είναι ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του δημοσίου, ενώ πρέπει παράλληλα να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να εκσυγχρονιστεί η εταιρεία.


Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή της την προηγούμενη εβδομάδα στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Πικραμμένο και στους αρχηγούς των κομμάτων, η ΓΣΕΕ ζητούσε να «παγώσουν» οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση, προκειμένου να επαναξιολογηθούν οι προοπτικές της επιχείρησης.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου