Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πέταξαν χειροβομβίδα στο Σκάι (ρεπορτάζ - βίντεο)

Xειροβομβίδα εντοπίσθηκε γύρω στις 12.55 στην πίσω αυλή του κτηρίου του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι. Η χειροβομβίδα, η οποία φαίνεται απασφαλισμένη όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, βρέθηκε από τον φύλακα του κτηρίου στις 13.00.


Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και ερευνάται από... συνεργεία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και εγκληματολογικών ερευνών.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

«Η εκτόξευση μιας χειροβομβίδας εναντίον ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες, σκοτεινές εποχές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως «με την ενέργεια αυτή κάποιοι επιχειρούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

«Να είναι βέβαιοι ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή και δεν τρομοκρατείται», τόνισε.

Για «προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία», η οποία ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν έχει αποτέλεσμα, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

«Η εκλογική διαδικασία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας. Οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ομαλότητα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Η ρίψη χειροβομβίδας στο σταθμό ΣΚΑΙ συνιστά μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία και την ενημέρωση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «μια τέτοια πράξη εκφοβισμού και τρομοκράτησης την ημέρα των εκλογών, όταν ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο, δρα αποπροσανατολιστικά, προσπαθώντας να αλλοιώσει το μήνυμα της σημερινής ημέρας».

Την ελπίδα αυτό που συνέβη στο Σκάι να «είναι ένα άθλιο μεμονωμένο γεγονός και όχι «απόπειρα φιμώσεως των ελεύθερων φωνών» εξέφρασε ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «όπως και να έχει η Δημοκρατία από τέτοιες ενέργειες δεν βλάπτεται». 




mpetskas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου