Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

«Η Ελλάδα παίζει το μέλλον της υπό το ανήσυχο βλέμμα της Ευρώπης»

Κυβέρνηση συνεργασίας βλέπει η «Le nouvel observateur»

Με στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα είναι και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης που παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στη χώρα μας. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Nouvel Observateur «βλέπει» κυβέρνηση συνεργασίας δεδομένων των exit poll και τονίζει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παίζει με το μέλλον της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «Η Ελλάδα παίζει το μέλλον της σε αυτές τις εθνικές εκλογές, υπό το ανήσυχο βλέμμα της Ευρώπης και του κόσμου της οικονομίας. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν σχετικά με την πορεία που θα ακολουθήσει στο μέλλον η χώρα. Η ΝΔ επιθυμεί την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακυρώσει το σχέδιο που έχει επιβληθεί από τις Βρυξέλλες».

Το άρθρο αναφέρει στη συνέχεια τα ποσοστά που εξασφαλίζουν τα κόμματα σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που μετέδωσαν από κοινού τα κανάλια ΝΕΤ, Mega, Alpha και ANT1, ενώ περιλαμβάνει και τη δημοσκόπηση που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ σύμφωνα με την οποία προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 31%.


Ωστόσο, συνεχίζει το άρθρο «ακόμα κι αν λάβουμε υπόψη μας αυτά τα δεδομένα, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η κυβέρνηση συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου