Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αλόνσο: Οριακές οι συνθήκες

Ο Φερνάντο Αλόνσο χαρακτήρισε οριακή την κατάσταση της πίστας του Χόκενχαϊμ, λόγω του πολύ νερού που υπήρχε στο οδόστρωμα στο τελευταίο κομμάτι των κατατακτήριων δοκιμών, έπειτα από την κατάκτηση της 22ης pole position της καριέρας του και δεύτερης στη σειρά μετά το Σίλβερστοουν.

"Νομίζω ότι οι συνθήκες ήταν πολύ οριακές", είπε ο οδηγός της Ferrari, ο οποίος προηγείται στο πρωτάθλημα με 13 βαθμούς διαφορά.
"Ηταν δύσκολες για όλους, υπήρχε υδρολίσθηση στη στροφή 6 με 280-290 χλμ/ω. Αλλά όλα πήγαν καλά για μας, κόψαμε λίγο ρυθμό σε εκείνες τις στιγμές με υδρολίσθηση και ο υπόλοιπος γύρος ήταν καθαρός.
"Σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν εκπλήξεις και άσχημες στιγμές παντού. Δεν είχε πλάκα. Είναι πολύ δύσκολο να μαζέψεις έναν ολόκληρο γύρο. Απλώς επιβιώνεις, φτάνεις στον τερματισμό και βλέπεις τι μπορείς να πάρεις.
"Επίσης, νομίζω ότι κάναμε μια καλά επιλογή στρατηγικής με το pit-stop στο Q3, καθώς μετά είχαμε ένα πολύ φρέσκο σετ ελαστικών στο τελευταίο λεπτό. Εκεί η πίστα ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση και αυτό μας βοήθησε πολύ στο να βελτιώσουμε τον χρόνο".
sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου