Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Κλασσικα μπισκοτα


Υλικά:για 20 μπισκοτα


3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1-3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σκούρα μαλακή ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουτάλι της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
Ζάχαρη άχνη για άλειμμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ τα δύο είδη ζάχαρης με το ξύσμα λεμονιού σε μέτρια ταχύτητα για τριάντα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να μαλακώσει και να ασπρίσει το βούτυρο.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Σταματούμε το μίξερ και με ένα κουτάλι παγωτού κόβουμε τη ζύμη μας και πλάθουμε μπισκότα στρογγυλά. Απλώνουμε αντικολλητικά χαρτιά σε ταψιά φούρνου και τοποθετούμε σε σειρές τα μπισκότα μας αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Με μία σπάτουλα πιέζουμε ελαφρά τα μπισκότα μας για να ισιώσουν. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με ζάχαρη άχνη και με ένα βρεγμένο με νερό πινέλο κουζίνας αλείφουμε τα μπισκότα. Ξαναπασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με ζάχαρη άχνη. πλάθουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και με μια σπάτουλα τα ισιώνουμε ελαφρά από πάνω. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και στη συνέχεια βουρτσίζουμε απαλά με ένα βρεγμένο πινέλο ζαχαροπλαστικής.
Πασπαλίζουμε ξανά με περισσότερη ζάχαρη.
Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Μπορούμε να τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή καθαρά δοχεία σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και τρεις μέρες. Απολαύστε!
xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου