Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Νέες έρευνες για την τραγωδία του Χίλσμπορο

hillsbourough25135Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ανοίξει το δρόμο για μια νέα δικαστική έρευνα για τον θάνατο των 96 οπαδών στο Χίλσμπορο πριν από 23χρόνια. Συγκεκριμένα ο Ντόμινικ Γκριβ ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο το απόγευμα της Τρίτης, ότι θα ζητήσει από το ανώτατο δικαστήριο να ακυρωθεί η αρχική ετυμηγορία για τα γεγονότα και να εξετάσει εκ νέου η υπόθεση για εκείνη την αποφράδα μέρα.


Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έκθεση… καταπέλτη σχετικά με την τραγωδία και την συγκάλυψη που έκανε η αστυνομία, ώστε να ρίξει τις ευθύνες στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Ο Γκριβ μίλησε για την κίνηση που έκανε πως: «Πιστεύω ότι οι θάνατοι ξεκίνησαν από μια αλυσίδα γεγονότων, η οποία θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου. Θα είμαι σε επαφή με κάθε οικογένεια, ζητώντας τις απόψεις τους. Εκτιμώ πως τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι πλήρη και με δεδομένη την ανησυχία για περεταίρω καθυστέρηση, αποφάσισα να υποβάλω τη συγκεκριμένη αίτηση στο δικαστήριο. Με αυτό τον τρόπο θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι θα χρειαστεί περαιτέρω διεργασία πριν γίνει οποιαδήποτε εφαρμογή των νόμων. Δεν υπάρχει ούτε μια ανάκριση, αλλά υπάρχουν 96 θύματα. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να γίνει νέα δικαστική έρευνα για κάθε έναν από τους 96 θανάτους».
Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής για τον Χίλσμπορο τον περασμένο μήνα, αποκάλυψε ότι μέχρι και 41 από τα θύματα είχαν την δυνατότητα να επιβιώσουν και έτσι γεννήθηκε νέο ερώτημα σχετικά με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης. Μερικές οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες αγωνίστηκαν από το 1989 με το θέμα της τραγωδίας του Χίλσμπορο δήλωσαν ότι η προτεραιότητα τους είναι να ακυρωθεί η αρχική ετυμηγορία 

.thisisengland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου