Υλικά:για 2 ατομα
2 χταπόδια μέτριου μεγέθους
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 κύβο λαχανικών
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο ξηρό
2-3 ξυλάκια κανέλα
2 ντομάτες κόκκινες μεγάλες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 κύβο λαχανικών
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο ξηρό
2-3 ξυλάκια κανέλα
2 ντομάτες κόκκινες μεγάλες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι με νερό και το βάζουμε να στραγγίσει. Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε μια χύτρα ταχύτητας όλα τα υλικά μαζί (το χταπόδι, το κρεμμύδι, το κύβο λαχανικών, το πιπέρι, το κρασί, τη κανέλα, το ελαιόλαδο και τις ντομάτες).
Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας ερμητικά και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά (ή ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης της χύτρας σας). Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος για να μαλακώσει αρκετά το χταπόδι και αφού κατεβάσαμε τη χύτρα από τη φωτιά αφήνουμε να κρυώσει η χύτρα και να μπορεί να ανοίξει.
Ανοίγουμε τη κατσαρόλα και επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά όπου την αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το κρασάτο χταπόδι συνοδεύοντας το με ρύζι πιλάφι ή πιλάφι πλιγούρι. Καλή Όρεξη!
Βάζουμε σε μια χύτρα ταχύτητας όλα τα υλικά μαζί (το χταπόδι, το κρεμμύδι, το κύβο λαχανικών, το πιπέρι, το κρασί, τη κανέλα, το ελαιόλαδο και τις ντομάτες).
Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας ερμητικά και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά (ή ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης της χύτρας σας). Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος για να μαλακώσει αρκετά το χταπόδι και αφού κατεβάσαμε τη χύτρα από τη φωτιά αφήνουμε να κρυώσει η χύτρα και να μπορεί να ανοίξει.
Ανοίγουμε τη κατσαρόλα και επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά όπου την αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το κρασάτο χταπόδι συνοδεύοντας το με ρύζι πιλάφι ή πιλάφι πλιγούρι. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου