Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Το αλατοπίπερο της χιπ χοπ σκηνής που μας έκανε να μιλάμε για σεξ

Η Salt, η Pepa και η DJ Spinderella ήταν μία από τις πρώτες μας ραπ αγάπες και ίσως και η παντοτινή. Είναι αυτές που μίλησαν για σεξ, μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να το σπρώχνουμε καλά και εξύμνησαν τον άντρα τον σωστό. Και ω ναι, το κάνουν ακόμα.


Ήταν το 1985 όταν η Cheryl James (Salt) και η Sandra Denton (Pepa) έκαναν το ντεμπούτο τους ως Super Nature με το τραγούδι τους “The Showstopper”, που στην ουσία ήταν μία απάντηση στο χιτάκι “The Show” του Doug E. Fresh. Λίγο αργότερα μετονομάστηκαν σε Salt-N-Pepa, έβαλαν στην παρέα τους και την Deidra Roper (DJ Spinderella) και εκτοξεύτηκαν στον πλανήτη με τα φαρδιά μπουφάν, τα μπουστάκια και τα στραβά τα καπελάκια.

H Hip Hop σκηνή ποτέ δεν ήταν τόσο έτοιμη γι αυτές. Όλα τα παιδιά που χόρεψαν breakdance στα 80s και τίμησαν το λουκ βρακί μισό μέτρο πάνω από το παντελόνι πίνουν ακόμα νερό με γεύση τεκίλας και στη μέση μία φέτα πορτοκάλι στο μέγα άσμα τους, “Push it”.
Ναι, αυτό που έγινε πλατινένιο single το 1986 στις Ηνωμένες Πολιτείες, που χορεύτηκε σε όλες τις bro γειτονιές του κόσμου, που προτάθηκε για Grammy και που έκανε το album, το οποίο το είχε, να πουλήσει 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Τι άλλο να θυμηθούμε από αυτό το ιστορικό τρίγωνο της μουσικής; Μα φυσικά το τραγούδι Shoop και το Whata Man (μαζί με τις άλλες ντίβες της εποχής, En Vogue), αλλά κυρίως το Let's talk about Sex, που έκανε ακόμα και τις απουσιολόγους με σπυράκια ακμής και γυαλιά να το τραγουδάνε.

Αχ ωραίες εποχές μας έκαναν να θυμηθούμε τα κοριτσόπουλα αυτά, τα οποία πλέον έχουν πατήσει τα 40 και πλησιάζουν τα 50, αλλά συνεχίζουν να τραγουδάνε τα σουξέ τους με το ίδιο μπρίο με τότε.

Αν και το 2002 ανακοίνωσαν επισήμως τη διάλυσή τους και λίγο αργότερα η Salt τραγούδησε χριστιανικό ραπ, η Pepa έκδοσε την αυτοβιογραφία της (Let's Talk About Pep) και η Spinderella είναι πλεον ραδιοφωνική περσόνα, παρόλα αυτά τα κορίτσια ενώνονται κατά διαστήματα και γυρίζουν τη γη συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ τραγουδόντας αλλά κυρίως κουνόντας το με το ίδιο πάθος με παλιά.
cosmo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου