
Σύμφωνα με αναφορά του επιστημονικού blog NeuroscienceDC, ο παράγοντας που σχετ την αποτελεσματικότητα του καφέ στο ανθρώπινο σώμα είναι το επίπεδο της κορτιζόλης στον οργανισμό. Οσο ψηλότερα βρίσκεται η συγκεκριμένη ορμόνη, τόσο περισσότερη ενέργεια νιώθει κάποιος, οπότε το λογικό είναι να καταναλώνει κανείς καφέ όταν η κορτιζόλη πέφτει.
Οπως επισημαίνει λοιπόν η συγκεκριμένη έρευνα, το επίπεδο της εν λόγω ορμόνης κορυφώνεται το διάστημα 8-9 π.μ., αλλά και αργότερα μέσα στην ημέρα, όπως στη 1 μ.μ. και στις 5.30-6.30 μ.μ. Ετσι, αν επιμένει κανείς να πίνει καφέ το πρωί, καλό είναι να απολαμβάνει αυτή τη συνήθεια κάπου ανάμεσα στις 9.30 και τις 11.30 π.μ., καθώς τότε η κορτιζόλη πέφτει, οπότε ο οργανισμός έχει ανάγκη την ενέργεια που θα του δώσει το λατρεμένο ρόφημα.
iefimerida.gr
iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου