Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Φραστικές μπαρούφες τα περί παραμονής στο ευρώ»

Ο Θ. Πάγκαλος επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπει εκλογική νίκη της ΝΔ

Εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας προέβλεψε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος έστρεψε αυτή τη φορά τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «φραστικές μπαρούφες» τα περί παραμονής στο ευρώ.

Ειδικότερα, ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, εκτίμησε ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών, η ΝΔ, θα είναι πρώτο κόμμα και ο Αντώνης Σαμαράς, θα πάρει την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Θ. Πάγκαλο, ο Α. Σαμαράς θα πρέπει να ζητήσει μέσω μιας προγραμματικής σύγκλισης την συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.


Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και να βγει πρώτο κόμμα δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς η θέση του περί καταγγελίας του μνημονίου, που θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, δεν επιτρέπει τη συνεργασία με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, που είναι αντίθετα σε μια τέτοια προοπτική, ενώ το ΚΚΕ έχει ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.


Ο Θ. Πάγκαλος έστρεψε τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές του περί παραμονής στο ευρώ φραστικές μπαρούφες, ενώ όπως είπε η θέση περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου είναι μια ψευδαίσθηση, καθώς τα περιθώρια αλλαγής όρων του μνημονίου, όπως τονίζεται από την Ευρώπη είναι ελάχιστα.


Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι η σημαντική μείωση της εκλογικής δύναμης του κόμματος, καθώς και ότι το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ θα είναι τέτοιο που θα πρέπει να συζητηθεί ευρέως μετά τις εκλογές. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου