Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Νέα οθόνη 1080p από την LG για multimedia συσκευές

Νέα οθόνη 1080p από την LG για multimedia συσκευέςΗ 5 ιντσών οθόνη με πυκνότητα 440 ppi θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο το 2013


Σε μια εποχή όπου τα multimedia σχεδόν μονοπωλούν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και συσκευών, το σίγουρο είναι πως οι καταναλωτές πλέον δεν προσέχουν μόνο το μέγεθος της οθόνης μιας συσκευής, αλλά και την ποιότητά της. Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτών είναι η πυκνότητά τους σε pixels, την οποία μετράμε σε ppi.

Ο όρος ppi, τα αρχικά του «Pixels per Inch» δηλαδή, αναφέρεται στον αριθμό εικονοστοιχείων ανά ίντσα και αποτελεί μια από τις κύριες ενδείξεις της ποιότητας εικόνας που μπορεί να αποδώσει μια οθόνη. Έχει άμεση σχέση με τη διαγώνιο και τις διαστάσεις της οθόνης καθώς και με την ανάλυση της.

Όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, όσο μεγαλώνει η αναλογία εικονοστοιχείων ανά ίντσα, τόσο πιο «καθαρό» και ευανάγνωστο φαίνεται το κείμενο.


Το ίδιο βέβαια ισχύει και με εικόνες και βίντεο, τα οποία σε οθόνες με μεγάλη πυκνότητα αποδίδονται σαφώς πιο ρεαλιστικά και με εκπληκτική λεπτομέρεια. Για να το δούμε και στην πράξη, η οθόνη του HTC Sensation προσφέρει πυκνότητα στα ~256 ppi και του iPhone 4, το οποίο φημίζεται για την οθόνη του, βρίσκεται στα ~330ppi.

Σύντομα όμως αυτές οι οθόνες θα φαίνονται ξεπερασμένες χάρη στην νέα πρόταση της LG, μια οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών και ανάλυσης 1920x1080, χαρακτηριστικά που απογειώνουν την πυκνότητά της στα 440ppi!

Εκτός αυτού η Full HD ανάλυσή της μπορεί να συγκριθεί άνετα ακόμα και με τηλεοράσεις, ενώ χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία στο χώρο των κινητών οθονών.

Η Advanced High Performance In-Plane Switching (AH-IPS), μια ανανεωμένη έκδοση της τεχνολογίας IPS που βρίσκουμε στο iPhone, προσφέρει μεγαλύτερες γωνίες θέασης, υψηλότερη ταχύτητα απόκρισης στην αφή, είναι αισθητά φωτεινότερη ενώ με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας είναι ιδανική για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να κουράζει το μάτι ακόμα και κάτω από έντονο ήλιο.

Μπορεί μια οθόνη πέντε ιντσών να φαίνεται υπερβολικά μεγάλη, όπως έχουμε δει όμως τα tablets αλλά και κινητές συσκευές σε αυτό το μέγεθος (όπως το Galaxy note) είναι ιδανικές για χρήση multimedia και όχι μόνο.

Παράλληλα, η Full HD ανάλυση θα κάνει τις συσκευές που την χρησιμοποιούν ιδανικές ακόμα και για την παρακολούθηση ταινιών ή τηλεόρασης.

Η οθόνη αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τους κατασκευαστές μέσα στο 2012, με τις πρώτες συσκευές που θα την χρησιμοποιούν να κάνουν την εμφάνισή τους λίγο αργότερα, στις αρχές του 2013.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου