Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Νέο Opel Astra OPC από 32.500 ευρώ

Η Opel, μετά τα χαρακτηριστικά, τις λεπτομέρειες του σασί και του κινητήρα, άλλα και όλες τις λεπτομέρειες του νέου Astra OPC,


 το οποίο έκανε ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, ανακοίνωσε και τις τιμές του στην Ελλάδα, οι οποίες ξεκινούν από τις 32.500 ευρώ (34.250 ευρώ στη Γερμανία) και στον στάνταρ εξοπλισμό μεταξύ άλλων διαθέτει ενεργά AFL+ μπροστά φωτιστικά σώματα, σύστημα πλοήγησης Navi 600, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, πίσω βοηθό παρκαρίσματος, 19″ ζάντες, LED πίσω φωτιστικά σώματα, σκουρόχρωμα πίσω παράθυρα και On-board υπολογιστή ταξιδιού με προβολής δεδομένων απόδοσης. Παράλληλα η Opel έχει δώσει και τον online configurator για το μοντέλο.
Το δυνατότερο Astra όλων των εποχών μηχανικά φορά τον 2.0-λιτρο turbo κινητήρα που αποδίδει 280 άλογα με 400 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6.0 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.



Το σασί του έχει δεχτεί μερικές τροποποιήσεις έτσι ώστε να μπορούν οι μπροστά τροχοί να μεταφέρουν με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια τα 280 άλογα στον δρόμο. Έτσι το νέο Astra OPC φορά μηχανικό μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης HiPerStruts (High Performance Struts) στον μπροστά άξονα ενώ η μπροστά ανάρτηση είναι τεχνολογίας High Performance Strut. Το νέο OPC απολαμβάνει επίσης όλα τα πλεονεκτήματα του πλήρως προσαρμοζόμενου FlexRide, που επιτρέπει στον οδηγό να αυξάνει την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του πεντάλ γκαζιού μέσω του κουμπιού Sport και OPC. Τα φρένα του είναι πολυπίστονα της Brembo. Οι Γερμανοί έχουν συμπληρώσει 10.000 χλμ δοκιμών στο Nürburgring και 180.000 ακόμη σε κανονικό δρόμο.



Στιλιστικά διαθέτει νέο bodykit που αποτελείται από νέους μπροστά προφυλακτήρες, νέα πλαϊνά spoiler, αεροτομή, διαχύτη και διπλές απολήξεις των εξατμίσεων με τραπεζοειδείς απολήξεις. Στο εσωτερικό υπάρχουν μπάκετ δερμάτινα καθίσματα, κοφτό δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και νέο πίνακα οργάνων.


 





Τα μπάκετ καθίσματα του ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής εξοικονομώντας βάρος, τα οποία χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής. Η χρήση οργανικών σύνθετων υλικών μειώνουν το βάρος κατά 45% σε σχέση με τα συμβατικά καθίσματα και διαθέτουν 18 διαφορετικές ρυθμίσεις προσφέροντας στους επιβάτες την απαραίτητη πλευρική στήριξη.
Το τι περιλαμβάνει ο βασικός εξοπλισμός αλλά και κάθε λεπτομέρεια  για το νέο Opel AStra OPC μπορείς να διαβάσεις στο ελληνικό δελτίο τύπου που ακολουθεί, το οποίο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το νέο δυνατότερο Astra όλων των εποχών.


megacarnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου