Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αυτοκίνητο του ’37 ξαναπαίρνει ζωή

Αυτοκίνητο του ’37 ξαναπαίρνει ζωήΦωτογραφίες από το όχημα- οικογενειακό κειμήλιο


Ο 2χρονος Alfie Huggins κάθεται σε ένα παιδικό αυτοκίνητο που είναι πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία από τον ίδιο. Το είχε φτιάξει από παλιοσίδερα ο προ-προπάππους του πριν από 75 χρόνια και η οικογένειά του ζητεί τη βοήθεια των ειδικών για να ξαναλειτουργήσει.

Ο μηχανικός William Huggins έφτιαξε το αυτοκίνητο το 1937 για τον 6χρονο γιο του Arthur, τον προπάππου του Alfie.

Το σασί του προέρχεται από έναν σκελετό κρεβατιού, η θέση του οδηγού είναι… σέλα ποδηλάτη, οι ρόδες προέρχονται από παιδικό κοριτσάκι και η μηχανή από μοτοποδήλατο.

Ο Arthur και οι φίλοι του οδήγησαν για χρόνια το αυτοκινητάκι στο χωριό Skelton στο North Yorks της Βρετανίας αλλά μετά τη δεκαετία του ’50 το αυτοκίνητο αποσύρθηκε στην αποθήκη και ξεχάστηκε.

Μετά τη συνταξιοδότησή του ο Arthur αποφάσισε να ξαναφτιάξει το όχημα αλλά έφυγε από τη ζωή πριν ολοκληρώσει την επισκευή. Το έργο ανέλαβε η σύζυγός του Sheila.

Η 74χρονη είπε πως ο Arthur παρακολουθούσε τον πατέρα του να επισκευάζει ένα αυτοκίνητο όταν εκείνος, για αστείο, τον ρώτησε αν ήθελε ένα δικό του.

Ο Αrthur απάντησε θετικά κι έτσι φτιάχτηκε το αυτοκίνητο αυτό το οποίο οδηγούσε ακόμα κι ως έφηβος. Μάλιστα η κατασκευή του αυτοκινήτου είχε καλυφθεί και από τον τοπικό τύπο την εποχή εκείνη.

Ο δισέγγονος της Sheila, ο Alfie, απολαμβάνει το αυτοκίνητο έστω και χωρίς να δουλεύει η μηχανή του.

«Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο Αrthur πέθανε πριν καταφέρει να επιδιορθώσει τη μηχανή κι έτσι ελπίζω κάποιος που ξέρει να μπορέσει να με βοηθήσει», λέει η Sheila.

Δείτε τις φωτογραφίες












newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου