Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Στο χέρι του ΠΑΟΚ η πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει υπομονή έως την ερχόμενη Πέμπτη (26/07) για να μάθει το όνομα της ομάδας που θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Όπως και να' χει όμως, είτε βρεθεί στο δρόμο του η ισραηλινή Μπνέι Γιεχούντα είτε η αρμενική Σίρακ, ο Δικέφαλος έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση είτε λόγω ρόστερ, είτε brand name

Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Ισραήλ, η Μπνέι επικράτησε της Σίρακ με 2-0, αλλά και τα δύο τέρματα σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Ο Νοτιοαφρικανός Ν' Ντλόβου άνοιξε το σκορ στο 82ο λεπτό, για να ακολουθήσει το τέρμα του Αργεντίνου Πέτρο Γκαλβάν στο 94'.
Το γκολ του τελευταίου έδωσε ουσιαστικά σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Λιθουανός Ιβασκεβίτσιους μαζί με τον Σέρβο Μαρίνκοβιτς (πέρασε από τον ΟΦΗ πριν από δύο χρόνια) είναι επίσης μερικά από τα αστέρια μιας ομάδας η οποία όμως στηρίζεται κυρίως σε Ισραηλινούς ποδοσφαιριστές.
Πρόκειται πάντως για μια ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία τη τελευταία τριετία, ενώ πριν από τρία χρόνια άγγιξε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Τότε είχε αποκλείσει τις Σιμουρκ (Αϊζερμπαϊτζάν), Ντίνανμπουργκ (Λετονία), Πάκος Φερέιρα (Πορτογαλία), αλλά αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την Αϊτχόφεν γνωρίζοντας δύο ήττες (με 1-0) και στα δύο παιχνίδια.
Πέρυσι και πρόπερσι αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο από τους Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Χέλσινμπουργκ (Σουηδία). Η έδρα της Μπνέι είναι στην τοποθεσία Χάφα, ένα προάστιο (πλέον) του Τελ Αβίβ, θεωρείται από τις πιο ιστορικές πόλεις του Ισραήλ, ενώ το γήπεδο (σ. σ. Μπλούμφιλντ) που χρησιμοποιεί είναι χωρητικότητας 15.000 θέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπνέι - τα τελευταία χρόνια - είναι σταθερά στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Ισραήλ τη σεζόν 1988-89.
Η Σίρακ επέστρεψε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από περίπου εννιά χρόνια απουσίας. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Ρούντορ Πλιέβλα από το Μαυροβούνιο. Και η Σίρακ στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε Αρμένιους ποδοσφαιριστές, έχοντας όμως στο ρόστερ της και δύο Σενεγαλέζους (Ντιόπ και Γιόρο Λαμιέν), αλλά και τους Ισμαήλ Φοφανά, Ντιντιέ Μπορίς Καντιό από την Ακτή Ελεφαντοστού.
sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου