Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το 2013 το νέο Peugeot 2008





Ανάμεσα στα εντυπωσιακά πρωτότυπα που παρουσίασε η Peugeot, στο Σαλόνι του Παρισιού, ξεχωρίζει αυτό του 2008, πάνω στο οποίο θα βασιστεί και το μοντέλο παραγωγής του 2013.
Πέραν, λοιπόν, του Onyx Supercar και του RCZ-R, η Peugeot παρουσιάζει στο Παρίσι ένα ακόμα ενδιαφέρον πρωτότυπο, που αποτελεί τη βάση για το επόμενο 2008, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα λανσαριστεί, στις ευρωπαϊκές αγορές, τον επόμενο χρόνο. Το 2008 Concept έχει κάποια αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά από τα σύγχρονα μοντέλα της κατηγορίας, αλλά αναμφίβολα η σχεδιαστική του γλώσσα αποτελεί μια σημαντική καινοτομία για την Peugeot και έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη γκάμα της.

Ουσιαστικά, με το νέο 2008, η Peugeot θα παρουσιάσει έναν σημαντικό ανταγωνιστή του Nissan Juke, στην κατηγορία των Compact Crossovers. Με μήκος 4,14 μέτρα και πλάτος 1,74 μέτρα, το 2008 είναι κατά 5 χιλιοστά πιο μακρύ και κατά 25 χιλιοστά πιο φαρδύ από το ιαπωνικό μοντέλο. Κάτω από το καπό -κι αυτό αναμφίβολα είναι ένα από τα σημεία αναφοράς του αυτοκινήτου- κάνει ντεμπούτο ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας, 1,2 λίτρων του PSA Group, με Turbo και με σύστημα άμεσου ψεκασμού, που αποδίδει 110 ίππους και διακρίνεται για τη χαμηλή κατανάλωση και τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

  •  
  •  
  •  
  •  

    autotriti.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου